Til tross for bot for lakselus og sykdom ved anlegg i Troms og Finnmark, går det bra for Norway Royal Salmon. Selskapet, der frøyværingen Helge Gåsø eier en hovedpost, har opplevd enn en dobling av resultatet.

Norway Royal Salmon fikk et resultat før skatt i årets tredje kvartal på 115 millioner kroner, mot 57 millioner kroner i samme periode i fjor. Samtidig økte omsetningen fra 527 til 776 millioner kroner, ifølge kvartalsrapporten.

Selskapet leverte 6.519 tonn sløyd laks, noe som er en oppgang på 7 prosent.

– Resultatet er vesentlig påvirket av en total engangskostnad på 31,3 millioner norske kroner, som består av 25 millioner kroner i forbindelse med fiskesykdommen ILA i Region Nord og 6,3 millioner kroner knyttet til dom mot Nord Senja Laks AS, sier konsernsjef Charles Høstlund.

Selskapets smoltanlegg i Baltsfjord i Troms og Kokelv i Finnmark ble rammet av infeksiøs lakseanemi (ILA) tidligere i høst.

Nord Senja Laks ble i oktober i år dømt til å betale en bot på 5 millioner kroner samt inndragning av 400.000 kroner for feilrapportering av lakselus. I tillegg ble selskapets daglige leder dømt til seks måneders fengsel. Økokrim har anket dommen og begrunner det med botens størrelse, samt at retten ikke ga dem medhold i kravet om rettighetstap for selskapet. (©NTB)