Fjorten år etter sin forrige plate, slapp Bjørn Fjeldvær nyplata si for noen uker tilbake. Nå gleder han seg over gode tilbakemeldinger. Og letter samtidig litt på sløret om framtida; tredjeplata skal slett ikke bli noe avslutningsalbum.

- Jeg planlegger å slippe ei ny plate før sommeren. Skal man leve av egen musikk er det viktig å være produktiv og kontinuerlig ta vare på sitt publikum, synes jeg, sier Fjeldvær, og legger til at han har booket plass i studio i mars.

- NRK har vært særdeles positive til min nye musikk og spiller «Din trubadur» jevnlig. Med intervjuene og presentasjonene i «Kveldsåpent» og «Norsk på Norsk» blir det nå solgt flere plater utenfor Trøndelags grenser enn før. Men jeg merker at platebransjen og markedet har forandret seg siden sist jeg ga ut plate. Jeg har solgt ca halvparten av det jeg gjorde sist første måned, og distribusjonsselskapet sier at det slett ikke er dårlig; andre utgivelser har en nedgang på 70-80% samme periode. Dette oppveies av nedlastinger og streaming fra nett. Så langt har flere lastet ned «Din trubadur» fra iTunes og flere tusen har spilt av sangene på Spotify, forteller Fjeldvær.

Lørdag 17. desember hadde han opprinnelig planlagt konsert på Hjorten Hotell. Denne er avlyst på grunn av usikkert billettsalg.

- Det blir ikke satt opp ny konsert før tidligst til sommeren, forteller Fjeldvær.

Opphavsmannen mener at det til tross for de mange rolige sangene på plata, er mer energi i denne plata enn de forrige.

- Jeg har mottatt mye skryt fra folk og mener selv dette er den beste plata jeg har gjort, både kunstnerisk og teknisk. Ole Jonas Storli (ofte kalt "Ole Blind") har har gjort en fabelaktig god jobb med lyd og vi har samarbeidet svært tett med arrangementene på plata. Selv om livsgleden er til stede er det alvor og eksistensielle spørsmål som preger tekstene mine denne gang, sier Fjeldvær.