Frank Bjørk kjørte med en passasjer gjennom Storvasshammertunnelen på fylkesvei 714, i Snillfjord kommune, Sør-Trøndelag, da tre politibiler gjorde seg til syne bak dem.

 - De kjørte fort og med blålys, så jeg bare ga plass til at de kunne passere, sier han til lokalavisa Hitra-Frøya.

Tidligere på veien hadde Bjørk sett politiet stanse en trailer som de snakket med.

- Som en Hollywoodfilm [M1]

Politibilene som passerte dem, hadde formet en blokkade lengre fram da Bjørk kjørte etter. Plutselig kom det en mann i bar overkropp fram ved veien. Han hadde på seg en jakt-eller militærbukse og hadde ryggsekk.

 - Politiet stod klar og hadde hunder som bjeffet høyt. Det var som hentet rett ut fra en Hollywoodfilm. Jeg har aldri opplevd noe lignende.

- Mannen strakk så hendene i været og overga seg med en gang til dem. Politiet ransaket han og tok han inn i en av politibilene. Det hele var over raskt og politiet virket å ha god kontroll på situasjonen, forteller Bjørk.

- Ekkelt i ettertid

Mannen som ble tatt er en tysker i 20-årene som er mistenkt for drapet på en 72 år gammel mann og et knivangrep på en 17-årig jente i hjemlandet, skriver adressa.no.

Drapet skal ha skjedd på gata etter et ran, rett etter VM-finalen 14 juli.

 - Det er selvfølgelig ekkelt å tenke på i ettertid at det mest sannsynlig var en drapsmann de tok. Vi er bare glad for at alt gikk så bra. Det er ikke så vanlig at man ser noen gå ved veien der, så heldigvis hadde ikke noen tilfeldig forbipasserende gitt han skyss eller noe, sier Bjørk.

- Så dere om mannen hadde noe våpen på seg?

- Nei, vi kunne ikke se at han hadde det.

Operasjonsleder Leif Berglund har overfor adressa bekreftet at mannen ble ansett som farlig, men ville ikke si noe om han hadde noe våpen på seg da han ble tatt.