Kystverket har gitt Telenor tillatelse til å legge fiberoptisk sjøkable fra Ørlandet til Frøya.

- Ved vurdering om det skal gis tillatelse til omsøkte sjøkabel må en veie de ulike hensyn mot hverandre. Hensikten med den omsøkte kabel er å bedre elektronisk infrastruktur i området, og må tillegges vekt. Når det gjelder andre hensyn som skal tillegges vekt er dette særlig ferdselsmessige hensyn, samt hensynet til fiskerinæringen.

Etter Kystverkets vurdering vil ikke omsøkt legging av kabel i sjø få særlig betydning for ferdselen i området. Av sjøkartet framgår det ikke ankerplasser i umiddelbar nærhet, står det i Kystverkets tillatelse.

Sikrer arbeidplasser og konkurransekraften

Telenor har tidligere i år vært på både Frøya og Hitra for å informere om videre utbygging av bredbånd.

- Dette er et av områdene Telenor føler ansvar for å prioritere. Bakgrunnen for at vi kommer utover nå, er at vi har i fra næringslivet, fått avdekt det store behovet for bedre infrastruktur i øyriket. En bedre infrastruktur vil komme hele samfunnet til gode, både næringsliv, kommunene og privatpersoner. Det er med på å sikre arbeidsplasser og styrke konkurransekraften, sa Frode Kvello, bredbåndansvarlig i Telenor Bedrift Midt-Norge.

Han fortalte at det blant annet er satt over fire millioner kroner til en ny fiberforbindelse til øyregionen via Ørlandet som bygges nå, forteller bredbåndsansvarlig Kvello.

- At vi får to adskilte fiber-fremføringer inn til øyregionen, er et viktig steg i riktig retning med tanke på blant annet kapasitet og robusthet, sa Kvello.