- Det må gjøes noe drastisk for at det skal skje noe medtrafikksikkerheten på Flatval, mener Olaf Reppe(Frp).

Olaf Reppe hadde sendt tre skriftlige spørsmål omhva som skjer med trafikksikkerhetstiltakene på veien gjennom Flatval tilordfører Berit Flåmo, som ble besvart i kommunestyret i dag.

1. Er det noe fremskritt med å finne en løsning av omleggingav veien gjennom Flatval ?

2. Eventuelt ikke, hvilke tiltak/aksjoner vurderes.

3. Vurderes det å stenge veien for tungtransport, slik atdisse eventuelt må kjøre via nordsia?

Ordføreren svarte slik:

1) Kommunestyretprioriterte omlegging av fylkesvegen bak Flatval på 1. plass av tiltak i egenkommune da det 25.04.13 i sak 43/13 ble gjort innspill til Transportplan forSør-Trøndelag 2014-2023, del 2.

I disse dager lageradministrasjonen ei innstilling til transportplan for sør-trøndelag.

Ordføreren har vært ikontakt med saksbehandler for å høre om «Flatvalveien» vil bli prioritert.Saksbehandleren i fylket og vegvesenet mener at dette prosjektet ligger godt«an» av trafikksikkerhetsmessige årsaker, meget dårlig fremkommelighet ognæringslivets bruk av veien.

Forslaget fraadministrasjonen til transportplan for Sør- Trøndelag skal være ferdig den 30september. Fylkestinget tar sikte på å behandle den i oktober.

2) Hvis veien ikkeblir prioritert fra administrasjonen i fylket må tiltak vurderes.

Et viktig tiltak da blirat alle partier i Frøya må påvirke sine politiske representanter i fylket førfylkestinget har møte i oktober.

3) Det er ikke vurdert åstenge veien for tungtransport.

- Må skje noe drastisk

Olaf Reppe var ikke fornøyd med svarene og gikkpå talerstolen for å si hva han mener må gjøres.

- Jeg har fått mange henvendelser fra bekymredeforeldre på Flatval. Nå nærmer vinteren seg og de er bekymret for at trailerekan velte over ungene. Ut fra svaret til ordføreren mener jeg engasjementetikke er godt nok. Det er ikke nok å bare ta en telefon til fylket for å spørrehva som skjer. Jeg tror at hvis vi hadde stengt veien for ungtrafikk, så haddedet satt i gang en prosess i mange hoder. Det må skje noe drastisk hvis detskal skje noe med veien for nok, mente Reppe.

Helge Borgen(Ap), minnet om at kommunen alleredehadde gjennomført tiltak.

- Det har vært stort engasjement fra kommunen. Alleungene som Frøya kommune har ansvar for blir kjørt i drosje til skolen. Det eringen skoleunger som går langs veien per i dag.

- I starten av skoleåret var det bare kaos, ogmange foreldre måtte kjøre ungen selv. Det er mulig det er kommet i orden nå,men ungene er i området andre deler av døgnet og, ikke bare når de skal tilskolen, sa Reppe til svar.

- Jeg vil på samme måte som ordføreren oppfordre allepartier til å påvirke sine partifeller i fylkestinget, slik at veien gjennomFlatval blir prioritert av fylket, sa Martin Nilsen, som fungerte som ordføreri torsdagens kommunestyremøte.