Veldigviktigkonferansen, som startet i går og avsluttes i dag, tar tak i utfordringer i havbruksnæringa. På konferansen kobles havbruksnæring og videregående skole med studenter og forskere fra NTNU.

Under åpningsdagens flere foredrag, poengterte Asgeir Sørensen at vi må passe på å sette oss i førersetet når det gjelder forskning og utvikling innen havbruk.

- Tell or be told - det er det det handler om i framtiden. Vel har vi hatt naturgitte forhold for havbruk, men næringa er gått fra å være erfaringsbasert til kunnskapsbasert og mange ønsker å bruke den kunnskapen til å forske og utvikle for å kunne bidra med sjømatproduksjon i framtida. Da må vi være på plass og sørge for at vi sitter forrest i båten slik at både forskning, utvikling og drift i stor grad skjer her i vår region, sa Sørensen, som er professor i teknisk kyberetikk NTNU og leder av NTNUs senter for fremragende forskning innen undervannsrobotikk.

Utfordringer innen biologi, bærekraft, teknologi, logistikk og samfunn tas også opp under konferansen, som arrangeres av Frøya videregående skole, Sør-Trøndelag fylkeskommune og NTNU.

I dag, torsdag, fortsetter konferansen. Da kun for studentene, som skal på besøk på oppdrettsvisningsanlegget til Lerøy Midt.