På Hammerstadsletta mellom Fillan og Volden på Fv. 714 har det oppstått lange køer etter at flere kjøretøyer har svært store problemer på speilblank kjørebane.

Et vogntog har sklidd i grøfta, og et annet vogntog skal ha kjørt inn i og delvis knust hengeren på vogntoget.

På omtrent samme sted har skolebussen på vei til Hitra videregående skole sklidd i grøfta og står nå med høyre hjulene ut i grøfta. Alle elevene er ifølge øyenvitner på stedet ombord i bussen. Også en personbil skal være involvert i denne trafikkfloka, som på kort tid har skapt langt bilkøer nå i morgenrushet.

Bussjåføren opplyser i etterkant at bussen etter en stund kom seg av av sted på egen hånd, og at elevene kom trygt fram til skolen.

Ingen personskader

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med noen av uhellene

De første uhellene skjedde like før klokkan 8 i morges. Det ene kjørefeltet har i en periode vært åpent. Men på grunn av det svært glatte føret, har ingen av bilene i køen tatt sjansen på å passere, i frykt for å være den neste som sklir inn i ulykkes-vogntogene.

Ved halv ni-tiden meldte øyenvitner at politiet har ankommet stedet. Klokka 08.40 får lokalavisa opplyst at strøbilen er på plass, og ved 9-tiden får vi beskjed om at veien åpnes igjen.

Veihjelpen har problemer

- Det er svært glatt på Hitra. På strekningen mellom Sandstad og Fillan har en brøytebil fått problemer, i tillegg til at tre vogntog står fast, sier trafikkoperatør Anne Hårstad ved Vegtrafikksentralen til adressa.no. Også busselskapet AtB melder om vanskelige kjøreforhold på Hitra og Frøya, og at dette vil medføre forsinkelser for busstrafikken.

Forsinket hurtigbåten

Fosennamsos Sjø meldte i formiddag at på grunn av forsinkelser i biltrafikken, ble også hurtigbåten mellom Trondheim og Kristiansund omlag 20 minutter forsinket fra Sandstad.