Av Kristina Kaald

I helga arrangerte Islanders classic car club sitt tradisjonelle Is kysttreff

Svein Olav Nilsens Mustang var ett av høydepunktene.

17. mai 1971 trillet Mustangen ut av fabrikken og ble solgt knappe tre uker senere, den 5. juni. Dette er den eneste Ford Mustang Mach 1 med 429 CJ motor som ble laget. 1

8. juni 1971 ble bilen kjøpt tilbake og plassert på bilmuseum i California. Der sto den trygt fram til 1999 da den ble solgt til en amerikansk investor. Økonomi var ikke denne investorens sterkeste side og bilen ble solgt på auksjon for å slette spillegjeld.

I 2005 kom Mustangen til Norge før den ble solgt videre til en svenske. I mars i år kjøpte Nilsen Mustangen tilbake fra Sverige og siden har den stått i garasjen hans på Frøya.

Original

- Denne bilen er helt original, sier Nilsen.

Alle deler er de samme som ble satt inn i 1971 foruten forbruksdeler som batteri og olje. Siden den 44 år gamle bilen har stått på museum i store deler av sin levetid, har den bare gått 30000 km.

Nilsen forteller at dette er en meget ettertraktet bil og han har et stående bud på 1,4 millioner fra en kjøper i USA som ringer 2-3 ganger i uka. Hva han selv betalte for klenodiet vil han ikke ut med.

Nostalgi

På fotballbanen på Hellesvika er det parkert over 50 biler. Den eldste er en Chevy fra 1933.

John Tore Antonsen har sammen med datteren Mette en original Ford Cortina fra 1963.

Antonsen forteller at han var på Frøya flyplass med bilen da det kom bort en mann i 60-årene og lurte på om han kunne få sitte i bilen. Han hadde hatt en akkurat slik bil i sin ungdom og ønsket å kjenne lukten av en Cortina igjen og mimre tilbake.

Stor variasjon

På gressletta er det mest amerikanske biler å se og det er slående hvor velholdt de er. De fleste bilene er mange tiår gamle, men er fullt brukbare i dag. Eierne bruker mye tid og penger på å finne den perfekte bilen med akkurat de delene de vil ha. Og noen ganger skyter de gullfuglen som Svein Olav Nilsen gjorde i påska i år.