Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse,  har forklart at han om kvelden hadde vært på en pub der han hadde drukket 2-3 øl og noe whiskey.

Siktede dro fra puben på natten i en bil som han og noen kolleger hadde lånt. Han tenkte å fylle drivstoff før han dro hjem. På bensinstasjonen ble han stoppet av en annen bilfører.

Tiltalte opplyste at det var relativt gode føreforhold. Det var vått, men ikke glatt og det var mørkt. Siktede antar at kjøreturen tok 20-30 minutter.

I Fosen tingrett avga han en uforbeholden tilståelse.

Retten la ved straffutmålingen til grunn at siktede hadde en særdeles høy promille under kjøringen. Analyse av blodprøver tatt av siktede viste at siktede ca. 40 minutter etter kjøring hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på henholdsvis 2,58 promille.

I henhold til vegtrafikkloven skal føring av motorvogn med en alkoholpåvirkning i blodet på mer enn 1,2 promille som hovedregel føre til ubetinget fengsel og bot.

Retten la i skjerpende retning vekt på at kjøringen fant sted over en relativ lang strekning. Et vitne som kom kjørende bak siktede, har forklart at siktede holdt høy hastighet.

Dommen ble fastsatt til 28 dagers fensgel samt en bot på 15.000 kroner. Samtidig ble han fradømt retten til å kjøre bil i Norge de to kommende årene.