- Dette er jo virkelig et havbruksmekka som sørger for mange arbeidsplasser og har et potensiale for å vokse videre. Jeg synes det var veldig spennende det vi fikk presentert i dag, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker til lokalavisa Hitra-Frøya.

Ministeren fikk seg en rundtur på Salmars anlegg på Nordskaget og innsyn i hva Salmar ønsker mer av fra politikerne.

- Det er veldig viktig at det ikke er politikere som bare sitter inne på et kontor som tar avgjørelser knyttet til næringa. Derfor er det veldig viktig å få besøkt slike bedrifter som Salmar, mener Aspaker.

- Banebrytende [M1]

- Hva diskuterte dere på møtet?

- Salmar fikk presentert sitt prosjekt på merder til havs som jeg synes er en kjempespennende ide og tok opp behovet for arbeidskraft til næringa framover.

- Hvor realistisk er det med slike off-shore merder?

- Det er banebrytende greier som Salmar driver med og vi trenger bedrifter som tenker nytt. Jeg synes det virker veldig lovende og som jeg håper vi får teste ut snart.

- Hva er den største hindringen for slike merder?

- Det er nok de røffe forholdene til sjøs, men de bruker teknologi som oljebransjen har brukt tidligere. Er det et land som kan få det til, så er det Norge, mener fiskeriministeren.

- Satser på 2016/2017

Administrerende direktør i Salmar, Leif Inge Nordhammer, er fornøyd med å få fiskeriministeren på besøk.

- Det er alltid viktig å få politikere som kan bestemme og påvirke næringen vår på besøk for å vise hva vi driver med og hva vi ønsker framover, sier Leif Inge Nordhammer.

- Det ble en del snakk om merder til havs. Når håper dere å få merdene til havs?

- Det er vanskelig å si selvfølgelig, men vi satser på å ha vår første merde til havs rundt 2016/2017 en gang. Teknologien er på plass, så vi venter kun på hva politikerne bestemmer seg for, sier Nordhammer.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker møtte bl.a. Leif Inge Nordhammer (t.h.) og Gustav Witzøe ved Salmar mandag formiddag