-Det hadde sammenheng med at flere av oss hadde takket ja til å delta i øylekene. Dermed ville det bli litt i tøffeste laget å satse på begge deler. Vi endte opp med en mellomløsning som førte til at vi fikk med oss de to første dagsetappene, sier Nils Jakob som også denne gangen var sentral for Hitramosjonistene. Han tok hånd om tre av etappene.

Rune Lossius, Emil Melting og Odd Bjørn Jobotn var tre andre som brukte St.Olavsloppet som oppkjøring til den populære løpsstafetten som går mellom Trondheim og Østersund. De har i likhet med Kjølsø flere starter i det populære arrangementet på samvittigheten. Men på langt nær like mange som Nils Jakob som var i åtte-niårsalderen første gang han gjorde en innsats i den settingen.

Årlig høydepunkt

Siden har han deltatt hvert eneste år på det han hevder er årets høydepunkt på løpsfronten. Nils Jakob har vanskelig for å se for seg en sommer uten St.Olavsloppet. Derfor er han glad for at de også i år stilte lag.

13 forskjellige løpere var i aksjon for Hitramosjonistene. Flesteparten av de tok hånd om flere etapper. Kjølsø er klar på at det bør være en bra stamme i en så lang stafett.

Kommer tilbake

-Det ble to dagsetapper i år. Hva tenker du i forhold til neste års St.Olavslopp?

-Jeg regner med at vi kommer sterkt tilbake og er med alle dagene i 2016. Det er både intensjonen og målet. Guttene har vært tydelige på at de har lyst til å være med på hele «loppet» neste år. Det gjelder også meg ettersom dette er en årlig folkefest som flere av oss har et forhold til, sier Nils Jakob Kjølsø.

Han trekker frem det sosiale og samholdet som minst like viktig som det sportslige. Det at de gjennom vinteren og våren har et felles treningsmål er viktig i forhold til å opprettholde motivasjonen og interessen..