Birger Sivertsen er igang med et nytt skrive-prosjekt med utgangspunkt i Frøya. Denne gang er det ei bok i forbindelse med et skolejubileum, og forfatteren ber nå folk i nærmiljøet om de kan ha små eller større bidrag som kan passe inn i boka. Akkurat som da han fikk god hjelp av HF-leserne til å samle informasjon i forbindelse med skriving av suksessboka "Storsmuglerne på Frøya" tilbake i 2008.

- Jeg kunne ikke si nei da jeg ble spurt av pensjonistgruppa på Frøya videregåene skole om jeg ville skrive ei bok som skal komme ut til skolens 40-årsjubileum neste år. Jeg er nå godt i gang, og sannelig - kampen om etableringen var jo den rene thrilleren. Her vil det komme mye ukjent stoff, sier Sivertsen engasjert.

Han har allerede sendt brev til en rekke kontaktpersoner, men foreløpig er det sparsomt med respons.

- For en måned siden sendte jeg ut brev til en rekke kontaktpersoner gjennom årene, men har bare fått to tilbakemeldinger. Jeg sendte også til de fleste som gikk ut som russ første gang - uten et eneste svar så langt. Jeg trenger nemlig innspill som gjør boka enda mer interessant. Kort eller langt, artige saker, triste ting, opplevelser av alle slag, hendelser ... alt er av interesse. Jeg vil bli ferdig med boka i løpet av sommeren, men vil naturligvis ajourføre manuset hvis det skjer noe før årsskiftet, sier Sivertsen, som ber folk ta kontakt på epostadressen bipau-s@online.no eller til Munkegata 64B, 7011 Trondheim.

Sivertsen har så langt gitt ut 24 bøker, og solgt over 250 000 eksemplarer. Flere har vært hovedbøker i bokklubber, og nesten alle har gått i flere opplag. Flere av bøkene hans har blitt oversatt og utgitt i England, USA, Italia, Frankrike, Tyskland, Sverige og Danmark.