Finalistene er klare i NM for røkt og gravet laks og ørret 2015. Og blant de fem finalistene i klassen varmrøkt laks finner vi Dolmøy Seafood. Hitra-bedriften skal konkurrere mot bedriftene Brødrene Hjønnevåg, Espevær Røykeri, Mikals Laks og Fiskeeksperten Reinhartsen.

Første del av NM i Røkt og Gravet Laks og ørret 2015 ble avviklet i Trondheim fredag 24.april. Fagjuryen har vurdert alle produktene og i fellesskap kommet frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Konkurransen i år samlet 28 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 78 forskjellige produkter bedømt.

Finaleproduktene skal i neste omgang bli bedømt av 24 dommere. Totalt vil nærmere 100 personer være involvert i kåringen av Norges beste lakseprodukt.

For 25. gang arrangerer Norske Sjømatbedrifters Landsforening NM i røkt og gravet laks og ørret i forbindelse med messen Aqua Nor. Bedømmingen gjøres i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag, avdeling for Matteknologi og økonomisk støtte har konkurransen fått fra Norges Sjømatråd.

Selve kåringen gjennomføres i god tid før Aqua Nor 2015 arrangeres, og messen vil bli benyttet til å sette ramme rundt selve prisutdelingen.

Finalistene i alle klassene følger nedenfor

- Fagjuryen var godt fornøyd med kvaliteten på de deltakende produktene under årets konkurranse. Mange gode produkter og et jevnt godt nivå. Det var bra deltakelse i alle klassene og vi er spesielt fornøyd med at den nye klassen for kaldrøkt ørret ble tatt så godt imot. I forhold til antall produkter er det klassen for kaldrøkt laks som skiller seg fra de andre med bortimot dobbelt så mange produkter. I denne gruppen er det derfor svært vanskelig å bli en av de fem finalistene, sier fagsjef Kari Griegel i NSL.

KALDRØKT LAKS

Mikals Laks

Fiskeeksperten Reinhartsen

Brødr.Remø

Espevær Røykeri

Anitas Sjømat

KALDRØKT ØRRET

Bofisk

Isfjord Norway

MaxMat

Fiskeeksperten Reinhartsen

Sotra Fiskeindustri

GRAVET LAKS

Brødr. Remø

Hansens Røkeri

Sotra Fiskeindustri

Norsk Sjømat

Isfjord Norway

VARMRØKT LAKS

Brødrene Hjønnevåg

Espevær Røykeri

Mikals Laks

Dolmøy Seafood

Fiskeeksperten Reinhartsen

ÅPEN

Bofisk

Fiskeeksperten Reinhartsen

MaxMat

Espevær Røykeri

Leiren Laks

- Fagjuryen var godt fornøyd med kvaliteten på de deltakende produktene under årets konkurranse. Mange gode produkter og et jevnt godt nivå. Det var bra deltakelse i alle klassene og vi er spesielt fornøyd med at den nye klassen for kaldrøkt ørret ble tatt så godt imot. I forhold til antall produkter er det klassen for kaldrøkt laks som skiller seg fra de andre med bortimot dobbelt så mange produkter. I denne gruppen er det derfor svært vanskelig å bli en av de fem finalistene, sier fagsjef Kari Griegel i NSL.