Lilly Gården

2. kandidat på Frøya Høyres liste. Fra Sørburøya

- Jeg har absolutt en hjertesak. Det er å bevare øyene her ute i Froan. Sånn som det har blitt, betyr det å sikre at det blir folk på Sørburøya også i framtida. Det er viktig at vi får i gang Froheim. Men da må må vi også få til småbåthavn ved kaia. Denne havna stod på havnevesenets liste allerede i 1966, men falt ut. I dag har vi ei lita flytekai med plass til en båt. Hvis Froheim skal bli et senter med slagkraft, så må vi få på plass ei småbåthavn som kan ta imot folk. Jeg har sagt at hvis jeg blir valgt inn i kommunestyret, så er dette en sak jeg ikke skal gi meg på, sier Lilly Gården.

Høyrekvinnen, som er en av få listekandidater fra Froan til høstens kommunevalg i Frøya, har også tidligere vært med på tiltak som har bidratt til å sikre befolkningen på Sørburøya, den eneste øya i Froan som nå har skole og butikk.

- Den første gangen var da jeg etablerte Froansøm i 1977. Den gangen var det stort sett ungkarer på øya. Men jeg fikk kvinnfolk utover som jobba der, og noen av dem ble igjen. Jeg tjente ikke ei krone på Froansøm, men fortjenesten var at vi fikk tilbake barnevognene på veien.

- Den andre gangen var da vi gjennom velforeninga fikk en litauisk familie til å flytte hit. Der lyktes vi. De bor her fortsatt.