Et enormt område som strekker seg fra Litlvatnet ved Sistranda over mot Langvatnet i retning Gurvikdalen skal nå være avsvidd i den voldsomme lyngbrannen.

I vest og øst er det nedbrente området foreløpig avgrenset av området ved Ørnberget i vest og Rådalsheian og Skjeldbruvatnet i øst. Mot nord og Langvatnet skal brann-grensen foreløpig ligge langs Langvatnet og Kjerkdalsvatnet.

Kartet viser hvor Frøya brannvesen og kollegene fra andre brannvesen i området nå torsdag formiddag legger ned mest innsats. De oransje merkene viser hvor brannmannskapene er utplassert torsdag formiddag.

Svidd av på minutter

Det har foreløpig vært vanskelig for menigmann å få oversikt over hele brannområdet. Innsatsledelsen vil foreløpig ikke slippe mediene inn i brannområdet der slokkearbeidet pågår for fullt.

Langvatnet og Kjerkdalsvatnet er atskilt av Måsheia, et området som ble tatt av flammene tidlig onsdag ettermiddag.

- Jeg sto på isen ved Måsheia i 17-tida. Det kom et vindkast, og på få minutter var hele odden svidd av, forteller Ola Vie til lokalavisa.

60 mann i arbeid

- Samtidig kjører vi inn store styrker ved Kjerkdalsvatnet. Vi har en brannstyrke på cirka 60 mann inne i marka nå, sier Kvingedal.

Brannen bredte seg som et uhyggelig teppe over Frøya gjennom onsdagen.
- Jeg sto på isen ved Måsheia i 17-tida. Det kom et vindkast, og på få minutter var hele odden svidd av, forteller Ola Vie (Foto: Ola Vie)