- De har ikke tenkt på at det fraktes gods til og fra Froan, og at vi har et fiskmottak som trenger å sende fisken. Hvis de ikke får på plass en løsning, så blir det slik at den som skal sende noe, må være på plass når det skal sendes, og den som skal motta godset, må være på Dyrøya når båten kommer. Slik fungerer det jo ikke i praksis. Fisken kommer til å råtne hvis man ikke får på plass et bygg med betjening på Dyrøya, sier Sverre Haarstad, som er Froans representant i Frøya trafikkråd.

Haarstad har vært i møte med fylkespolitikere om godstransporten, og det har bidratt til at håntering av gods blir team i et møte mellom samferdselsavdelingen i fylket og Atb, førstkommende torsdag. Her vil leder i samferdselkomiteen, Karin Bjørkhaug (Krf) være med.

- Dette med håntering av varer må vi få en ordning på. Slik jeg ser det, er det noe av det viktigste man må gripe tak i og finne løsning på før de nye rutene settes inn, sier Karin Bjørkhaug.

Sørburøy velforening har levert uttalelse til Frøya trafikkråd om det planlagte rutetilbudet som skal tre i kraft fra 1. februar 2014.

Her er hele uttalelsen:

Angående nye båt/bussruter fra 1.2.2014

Dyrøy som anløpssted for Nordværa er stikk i strid med vedtak i kommune og fylket om at «Froan ikke skal få dårligere rutetilbud ved opprettelse av ferge til Sørværa»

Foreslåtte tilbud er langt dårligere enn dagens med lengre reisetider. I dag tar det i snitt 4 timer å reise til/fra byene, men i ruteopplegget fra 1.2.14 blir reisetid fra 5 til 7 timer.

På Dyrøya mangler mange korresponderende bussruter, venterom og akseptabel godshåndtering, dette finnes på Siholmen.

Når det gjelder ruteforslaget fra 1.2 er det flere ting som må på plass.

1. Busskorrespondanse Sistranda- Dyrøy til avgang 8.40 og buss Dyrøy- Sistranda ved ankomst 16.05. I ruteheftet er det buss 16.40. Skal reisende stå ute og vente i 35 minutter?

2. Tirsdag 1.6-31.8 Avgang 8.40 må endres slik at den korresponderer med kystbuss Dyrøy 11.10, uten dette er det umulig å reise kollektivt Trondheim-Froan-Halten og retur må korrespondere med kystbussen 16.40

3. Torsdag og fredag mangler buss Dyrøy- Sistranda 21.40 4. Hele ruten må endres slik at den korresponderer med kystbuss samt

buss Sistranda-Dyrøy ved avgang til Froan. 5. Søndag mangler alle busser og hvordan skal ferge og kombibåt få plass i fergeleiet samtidig? Avgang fra Sørburøy må anløpe Dyrøy.

Det har hele tiden blitt sagt fra AtB at det skal være buss til/fra Dyrøy ved alle avganger/ankomst, men i ruteopplegget er det store mangler.

GODS.

Løsning på godshåndtering som Fosennamsos la fram på møte 21.11 kan ikke aksepteres for Froan. Etter undersøkelser hos våre transporttører av mat,fisk,krabbe og byggevarer blir det store problemer for dem å levere/ta imot varer kun når båten er der. Om gods skal gå over Dyrøya må det legges til rette med bygg og betjening.

Forsinkelser

Opplysningen fra AtB om at hotell skal dekkes ved forsinkelser slik at vi ikke rekker korresponderende transport kan ikke godtas. Vi må ha mulighet til å komme fram til bestemmelsesstedet uten overnatting. Hva om vi skal rekke legetimer, tog, fly og lignende?

Sauøy

Fastboende og feriegjester må ha muligheter til å komme seg til/ fra Sauøy

Kravet fra Froan er at vi skal benytte Siholmen, noe som rapporten fra Asplan og siste vedtak i kommunestyret konkluderer med

Sørburøy Velforening Sammfunnskomiteen 1.12.2014 Hans Olav Brendberg Lilly Gården Sverre Haarstad