Lokalavisa har tidligere fortalt om Hotell Frøyas planer om å bygge ut en skybar i en etasje over dagens hotell. I forbindelse med rammesøknaden har Sørli Arkitekter AS søkt om dispensasjon fra reguleringsplanen for Sistranda sentrum, hvor det tillates kun bygg i tre etasjer. Tilbygget med bar og konferanserom vil bli en fjerde etasje, og hotellbygget vil da få en høyde på 16 meter.

Forvaltningsutvalget i Frøya kommune behandlet saken i siste møte før jul, og ja dispensasjon til en fjerde etasje.

- Planen er fortsatt at skybaren skal stå ferdig til sommeren. Men vi får se om det er praktisk gjennomførtbart å få det ferdig til da, sier Stig Bremnes i Hotell Frøya.

Daglig leder Valborg Bekken fortalte tidligere i år til lokalavisa om planene, og fortalte da om den nye toppetasjen og baren, som de har tenkt å kalle " Søvæst".

Slik ser man seg for at utsiktsbaren kan bli seende ut. Tegning: Sørli Arkitekter/ Landevaag Interiørdesign.

- Glassfasade skal det være hele veien rundt og panoramautsikt i alle retninger. Tanken er at etasjen skal oppleves som utendørs, selv om man fortsatt befinner seg inne. Her skal man kunne servere apertiffer og mingle i baren til flott sjøutsikt, samtidig som det skal være en god og lun atmosfære. Når vær og vind står på som verst, fyrer vi i peisen her oppe, fortalte Bekken.

Her oppe skal det være mulig å arrangere ulike selskap, møter og konserter.

Daglig leder ved Hotell Frøya, Valborg Bekken forteller at de planlegger utkikksbar på toppen av hotellet.