Human-Etisk Forbund hadde torsdag kveld temamøte på Hitra med overskriften ”Gi plass til tanken”.

- Det er på tide og stoppe opp litt og tenke gjennom det livet vi har, sier fylkesleder Rune Lie i Human-Etisk Forbund.

- For å visualisere temaet skal vi sette ut benker så folk kan sette seg ned i en travel hverdag og gi tanken en liten plass, fortalte han.

NRK-profil Are Sende Osen var invitert på møtet for å fortelle om programmene som gikk på NRK under tittelen ”På tro og ære”. Are levde tett inn på familier fra forskjellige religioner og trossamfunn under serien. Det var familier både fra Islam og Pinsemenigheten, det var jøder, sikher, mormonere og budhister.

- Det var mange forskjeller både på skikker og regler, fortalte Are Sende Osen til forsamlinga.

- Til felles hadde de alle at de var opptatt av at de skulle ha det bra og at de tok vare på hverandre og ville leve trygt med sine familier.

En annen ting var at det var mannen som var overhode og bestemte i de aller fleste trossamfunnene som Are levde tett på under tv-innspillingene.

Etter foredraget oppfordret fylkesleder Rune Lie at de frammøtte og de som var interesserte til å ta kontakt med lokallagene.

- Human-Etisk forbund står både for navnefest, konfirmasjon, vigsel og gravferder, forbundet har rundt 80 000 medlemmer på landsbasis, sier fylkesleder Rune Lie.