Hun er i fra arrangørens ståsted, godt fornøyd med årets SommerFillan, Ann Kristin Kjerringvåg Willmann. Det ellevte sommerarrangementet i regi Fillan handelsstand ble gjennomført forrige torsdag, fredag og lørdag.

- I følge de i bodene og det jeg selv opplevde da jeg gikk rundt i sentrumsgatene disse dagene, så var det omtrent like mye besøkende her i år som i fjor. Tross ustabilt vær, legger Kjerringvåg-Willmann til.

- Det var i tillegg seks-syv nye boder på martnan i år, og det er gledelig. Jeg håper de kommer igjen til neste år.

Tivoliet var som vanlig svært populært.

May-Britt (t.h), Ingeborg (foran) og Kristen Garberg (t.v), samt tidligere hitterværing Edith Stokke (øvest i midten) er alle til vanlig bosatte i Selbu. De besøkte årets SommerFillan, og kunne fortelle at de handlet aller mest til minstejenta Ingeborg.

Har blitt en tradisjon

Anne Nøren ved butikken Hitrarosa på Hitratorget, forteller at de har en følelse av at mesteparten av folket er ute i gatene når SommerFillan arrangeres.

- Så vi selger ikke så mye mer under SommerFillan, men det er nok også fordi dette arrangeres litt vel sent i sesongen for vår del. Vi hadde nok merket litt mer salg om dette hadde foregått i juni.

Hitrarosa diskuterte forøvrig om de skulle ha en bod ute.

- Men det krever mye og på grunn av ferieavviklingen vår så fikk vi det ikke til.

Likevel, i det store og hele har Nøren trua på SommerFillan.

- Det at det foregår noe på Fillan og at folk vet når arrangementet er, gjør at de kan legge opp sommeren etter SommerFillan. Og selv om vi selv ikke selger så mye ekstra disse dagene som enkelte andre gjør, så må man se større på det. Det at handelsstanden på Fillan kan samarbeide og vokse, gjør at vi har kunder hele året. SommerFillan har blitt arrangert såpass mange ganger og det ser vi virkningen av nå, det har blitt en tradisjon.

Finne på noe nytt

SommerFillan har valgt å holde på det kjente konseptet sitt. Samtidig har de tatt et bevisst valg om å fornye seg og derfor har de tenkt å ha et «tema» under SommerFillan fremover.

- Dere hadde et tema i år, hvordan fungerte ”Artig på sjøen”?

- Det ble ikke solgt så mange turer som vi hadde håpet på, så dessverre ble det muligens for nytt for øyværingene i år. Samtidig var vi uheldige med været, de fleste vannaktivitetene og turene gikk fredag da det var fint vær, sier Ann Kristin.

Neste års tema er ennå ikke bestemt.

I år ble det arrangert konserter ved bakgårdscenen på Hjorten Hotell Hitra, her fra konserten med Tullskattesnutene.

- Folk må like det vi gjør

Ann Kristin forteller at hun trodde de kom til å miste en del besøkende i og med at Sjømatfestivalen i Knarrlagsund startet lørdag formiddag.

- Men det gjorde vi ikke, då det må ha vært utrolig mye folk på Hitra i helga som var. For det var visst mye folk på begge stedene og jeg traff flere som var innom begge deler. Det er så klart artig for begge partene at det går såpass bra og at vi ikke trenger å slåss om de besøkende. Det må vel bety at folk liker det vi holder på med.

Ønsker gratiskonserter videre

I år ble det arrangert konserter ved bakgårdscenen på Hjorten Hotell Hitra.

- Det var godt å komme tilbake til bakgården, og jeg er veldig fornøyd med at vi fikk låne scenen til hotellet. Det håper jeg vi får videre.

Den første konserten med Tullskattesnutene torsdag, trakk omtrent hundre publikummere.

Temporary med hitterværing Jonas Peitersen på fredag trakk litt over seksti. Mens tidligere Mgp junior-vinner Sval trakk omkring 200 publikummere på lørdag.

- Jeg håper vi fortsatt greier å holde gratiskonsertene videre til neste år, men det er ingen selvfølge. Ellers er vi som sagt fornøyde med gjennomførelsen og ønsker gjerne innspill i fra besøkende på hva vi kan gjøre annerledes til neste år, avslutter Ann Kristin Kjerringvåg Willmann.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no