For bare få uker siden ble det klart at det ikke blir mulig å drive skole på Nordskaget samtidig som skolen bygges ut. Denne uka ble det bestemt at man i stedet for å leie inn brakkerigg som skolelokaler, skal la de 41 elevene gå på Nabeita i den ettårige byggeperioden.

- Er det plass til over førti nye elever på Nabeita da?

- Med noen tilpassninger, så får vi det til. Det er bare fem til syv elever på hvert trinn på Nordskaget, så det lar seg gjøre å la de gå inn i klassene på Nabeita. Videre må vi ta ibruk rom som egentlig er tiltenkt noe annet, svarer kommunalsjef Roger Fredheim.

Han forteller at forslaget kom fra Nabeita-rektor Tove Karlsen.

- Vi har en meget positiv og løsningsorientert virksomhetsleder på Nabeita som initierte dette. Alt i alt har vi kommet til at dette vil bli en bedre løsning enn å leie inn brakkerigg. Men vi er fortsatt midt i prosessen med hvordan vi skal løse det. FAU på Nordskaget er orientert og ser positivt på det, og personale ved begge skolene er innstilte på å få til gode løsninger.

Det vil i kveld bli holdt storforeldremøte på Nordskaget, og rett over høstferien blir det holdt tilsvarende møte på Nabeita, hvor både kommunalsjef Roger Fredheim og rådmann Svanhild Mosebakken vil være til stede.

Etter planen skal utbyggingen starte 15 november, med ett års byggetid.