Lokalavisa Hitra-Frøya har i mange år levert oversikter i papiravisa over eiendomsomsetning i øyregionen. Nå tar vi i samarbeid med Norkart denne tjenesten ut på nett og lager digitale oversikter fra Hitra, Frøya og Snillfjord.

Monopolsituasjonen til Kartverket og Norsk Eiendomsinformasjon (NE) opphørte i fjor, og Norkart har inngått en kontrakt med Kartverket som gir oss mulighet til å distribuere offentlige data fra Grunnboken og Matrikkelen på lik linje med NE. Omsetningsinformasjon av eiendom blir visualisert i kart, som leserne selv kan orientere seg i. Leseren kan selv velge om man vil lese informasjonen i et vanlig kart, på et foto eller som hybrid av disse (velg oppe i høyre hjørne av kartet).

Kartene blir tematisert

Databasen er ikke tilgjengeliggjort for åpne søk. Men kartene vil ut fra redaksjonens vurdering bli tematisert på ulike kriterier. For eksempel kan det være redaksjonelt interessant å lage en oversikt basert på en tidsperiode,eksempelvis alle eiendommer solgt i en måned, noe vi kjenner fra papiravisa.

Andre ganger kan det være interessant å belyse bare en spesiell type eiendommer (eksempelvis næringseiendommer), et geografisk område eller et prisnivå i et spesielt område.

SE ALLE HYTTE-EIENDOMMER OMSATT PÅ HITRA OG FRØYA I 2014 HER

Også historisk omsetnings-informasjon

Offentlige data fra Grunnboken og Matrikkelen inneholder også historisk oversikt over omsetning og overdragelser på den enkelte eiendom. Dette finner du ved å bruke piltasten høyre/venstre inne i informasjonsboksen på den eiendommen.

Kart-funksjonen er tilpasset både pc-skjermer, nettbrett og smartmobiler.

Norkart er et helnorsk selskap med mer enn 50 års fartstid i bransjen, og leverer også kartløsningene til blant annet 1881.no og finn.no.