Rett etter klokken 22.00 i kveld, fortalte operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Hitra-Frøya at en politipatrulje var på vei til Frøyagrillen, etter å ha mottatt beskjed om at det hadde skjedd et overfall der.

- Det var forbipasserende som meldte fra til politiet at de mente å ha observert at innehaveren av grillen ble utsatt for et overfall. Deretter skal personene ha dratt til hotellet på Frøya, hvor de skal ha stjålet øl, i følge operasjonsleder Leif Berglund.

- Stakk av i en varebil

Etter en stund fikk politiet mer oversikt over situasjonen og politiet kan foreløpig oppsummere:

- Det er fire personer som skal ha vært inne på Frøyagrillen og tvunget med seg øl. De skal også å ha vært ufine ovenfor vedkommende ved Frøyagrillen uten at jeg kan si mer om det akkurat nå, forteller operasjonsleder Rune Brandmo til lokalavisa ved 23.30-tidaDe fire skal også ha blitt observert kommende ut bakdøra på Hotell Frøya med tjuvgods og øl.Deretter skal de mistenkte ha stukket av i en varebil som kom til stedet.

Prøvde å stikke av til fots

Hitra-Frøya fikk inn tips om at Frøyatunnelen hadde blitt stengt like etter hendelsen. Dette skal ha sammenheng med aksjonen fra politiets side.

Varebilen ble påtruffet av politiet inne i Frøyatunnelen og stansa, men de mistenkte var ikke helt medgjørlige, de prøvde å stikke av til fots inne i tunnelen. Da personene forsøkte å unndra seg kontroll av politiet til fots, ble tunnelen stengt.

- Nå har de kommet ut av tunnelen på Hitra-siden og vi har kontroll på de mistenkte, sier Brandmo.Tunnelen er igjen åpen for trafikk.

Usikkert om noe er stjålet fra hotellet

- Vi leste om det som skal ha skjedd på hotellet gjennom avisa, men vi har ikke merket noe. Det forteller en av de ansatte ved Hotell Frøya, når lokalavisa Hitra-Frøya ringer dem klokka kvart på tolv nå søndag kveld.-Vent litt så skal jeg undersøke det nærmere, sier vedkommende avisa snakker med og går for å sjekke.- Jeg kan ikke se at det skal ha blitt stjålet noe her, men hør med oss igjen i morgen tidlig.