Beskrivelsen av sagnkvinnen kommer fra barna i Sistranda kystbarnehage. De kjenner Guri godt og har fått godteri fra skattekisten hennes flere ganger.

Hvem Guri Kunna egentlig er, hva hun har gjort, og hvor hun stammer fra er det få, om ingen, som vet. Men barna i Sistranda kystbarnehage har i alle fall møtt en versjon av den mystiske sagnfiguren. På barnehagen står det en statue av Guri Kunna ute på lekeplassen, inne i barnehagen står en større dukke, med mørkt langt hår og et litt skummelt oppsyn. En gang i året arrangeres Guri Kunna-dagen, og da kommer hovedpersonen selv på besøk. Fra gammelt av sies det at Guri rir på sopelime, linstamp eller kvernstein. Når hun besøker barnehagen tar hun mer moderne framkomstmiddel til bruk.

- Hun kom på ATV og hadde med godteri, forteller barna i barnehagen.

På våren og sommeren får alle barna i barnehagen med seg en dukke av Guri Kunna. Rundt halsen har hun nøklene sine, som er veldig viktig at alle tar vare på. Det er nøklene til huset hennes forteller barna.

Kystbarnehagen har i alle år tatt vare på, snakket om og lært om Guri Kunna. Det er ikke helt lett å forklare hvem hun er, men én forteller at hun bor på Inntian, en annen sier at hun er en snill dame og alle er opptatt av Den lille røde høna som også har kommer på besøk sammen med Guri Kunna. Kanskje har barnehagen allerede startet å dikte på en ny Guri?