Onsdag kveld mottok politiet en bekymringsmelding vedrørende det som kan dreie seg om et tysk par på ferie på Hitra. Paret skal ha lagt ut på kajakktur fra Dolmøya mandag kveld.

Søk ble iverksatt onsdag kveld med redningshelikopter og redningsskøyte. Dette søket trappes kraftig opp torsdag morgen.

Søker til vanns og fra lufta

- Akkurat nå er redningsskøya «Sundt Flyer» i aksjon. I tillegg er en båt fra Sjøheimeværnet i gang i søket. Redningsskøyta «Eirik Bye» er på vei, og det samme gjelder KV «Ålesund», opplyser redningsleder Bjarne Jarle Åmlid til Adressa.no torsdag morgen.

I lufta foregår det søk med et Sea King-helikopter, samt to flymaskiner fra Norsk Aero Klubb sin flyredningstjeneste.

Åmlid karakteriserer aksjonen som omfattende. Det er mange holmer og skjær i området, noe som vanskeliggjør søket, men som samtidig gir håp.

- Vi tror de har dratt ut og at noe har tilstøtt dem. Det er fort gjort å overse holmer og skjær i søket, men at det er så mange holmer gjør sannsynligheten større for at de har kommet seg i land, sier Åmlid.

Bilen står parkert

Rapportene går på at det blåste friskt da de dro ut, og onsdag kveld ble de meldt savnet da de fortsatt ikke hadde kommet tilbake. En tyskregistrert bil står parkert i området der kajakkturen startet. Det er dette som gjør at politiet mener det dreier seg om et tysk par.

Skulle overnatte

- Paret hadde med seg utstyr for overnatting, og vi håper at de har kommet seg på land, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge meldingen til politiet skal paret ikke ha vært særlig godt kledd. Det er også usikkert hvor mye overnattingsutstyr de hadde med seg.

- Padlerne blir beskrevet som et par i 40-50-årene, sier Berglund.

Bistand fra Kripos

Hovedredningssentralen leder søket til vanns, mens politiet har en lokal redningsledelse på land. Lensmannskontoret på Hitra jobber med etterretning, og det er bedt om bistand fra Kripos blant annet for å klarlegge eierforholdet til den tyskregistrerte bilen som står på land på Dolmøya.

- Dersom noen kjenner til to stykker som er på kajakktur, har observasjoner eller annen kjennskap til saken så er vi svært interesserte i tips, sier operasjonsleder Leif Berglund.

Politiet nås på 02800.