HELGEPRATEN

Navn: Vidar Garnvik

Alder: 45 år

Yrke: Daglig leder i Garnviks Røkeri

Bor: Dyrøya

Sivilstand: Gift

Aktuell: Deltar på Trøndersk Matfestival for første gang denne helga.

Garnviks Røkeri deltar på matfestivalen. Hvilke forhåpninger har du til deltagelsen?

- Det blir både spennende og artig. Det er en flott arena å vise seg frem på. Forhåpentligvis blir det godt salg av produkter og utdeling av smaksprøver også. Jeg har skikkelig trua på den konjakkmarinerte pepperlaksen. Den har vært populær på Hitra og Frøya, og jeg tror den vil slå an i byen også. Den laksen skal i tillegg få vist seg frem under et kokkeshow på scenen på lørdag.

Beskriv deg selv med tre ord.

- En sosial og omtenksom gladgutt

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

- Travel, men artig. Jeg driver et enkeltpersonsforetak og alt avhenger av meg selv. Det har vært en svært hektisk sommer. Jeg har ikke hatt tida til å ta noen ferie ennå. Det får jeg ta til høsten en gang.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

- Jeg har litt lett for å stresse meg opp. Jeg liker at ting er i orden, og jeg stresser ikke ned før alt er klart. Jeg kunne gjerne vært flinkere til å beholde roen.

Hva gjør du om ti år?

- Jeg håper at jeg gjør det samme som nå. Forhåpentligvis har bedriften vokst litt sånn at det har vært mulig med nyansettelser. Først og fremst kunne jeg tenkt meg å ansette kona.

Hva ser du på TV?

- Når jeg ser på TV er det først og fremst naturprogrammer om hav og kyst. Sommerbåten har jeg fulgt på TV i det siste. Jeg liker programmer som er kystrelaterte.

Hva lytter du til i bilen?

- Radio Norge durer og går stort sett hele tida.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

- Jeg er en lytter. Jeg foretrekker å høre på andres historier før jeg bryter av og sier noe. Jeg synes det er viktig at folk må få komme frem med budskapet sitt.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy?

- Det er bare en aktuell kandidat, og det er kona! Hun har stått på som bare det. Hun har virkelig hjulpet meg med bedriften. På den øya skulle vi slappa av og mimret. Vi har vært sammen siden hun var 17 år, så vi har litt av hvert og mimre om.

Hva var den siste boken du leste?

- Jeg leser ikke bøker. Men jeg leser aviser.  Fortrinnsvis lokal- og regionaviser.

Hva er ditt beste barndomsminne?

- Det var et vanskelig spørsmål. Jeg som har vokst opp på Frøya har mange gode barndomsminner, vet du. Jeg tror jeg får si somrene på Frøya. Da lekte vi ungene. Og vi hjalp til med hesjinga. Og så kom det så mange turister til øya om sommeren. Da ble det liv og røre. Det skjedde ikke så mye på Frøya den gangen slik som i dag. Det var spennende når turistene kom.

Hva serverer du når du får gjester?

- Favoritten er bacalao. Det liker både gjestene og jeg. Jeg lager den selvsagt selv. Bacalaoen serveres med øl, hvitvin og akevitt til.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

- Jeg vil understreke mangfoldet og de mange mulighetene vi har her ute. Her har vi både åpent hav og skjærgård. Aller først hadde jeg nok kjørt gjestene til Titran. Det er et sted til å bli fascinert av. Bare det å stå og se på båran er flott! Og der kan man få litt forståelse av hvordan man levde før i tiden. Det var sannelig ikke bare bare. Hardt arbeid både for både mor og far var hverdagen for de fleste. Ikke hadde de telefon til å kontakte hverandre heller. Det var nok mange redde koner som satt igjen på land når mannfolka dro ut på sjøen.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

- Kom til Matfestivalen! Her er det mange som har stått på! Samarbeidet mellom Hitra og Frøya blir bare bedre og bedre, synes jeg. Nå kjemper vi sammen, og drar lasset i lag. Før satt vi som små konger på hver vår holme. Det er en holdning som blir mer og mer borte. Og det er kjempebra!