- Salmar synes det er viktig å bidra til slike gode formål, derfor ønsker vi å ta utfordringen med å samle inn penger til "Krafttak mot kreft i øyregionen", sier Hilde Hammervik, økonomimedarbeider ved Salmars økonomiavdeling.

Beløp per sendte trailer

- I dag startet vi en innsamling blant våre 400 ansatte her på Salmar. I tillegg vil bedriften bidra med et beløp basert på hvor mye laks vi sender fra Salmar de to neste ukene, sier Hammervik.

- Vi har satt et beløp på 200 kroner per sendte trailer.

Opp mot 300 trailere

Hvor mange trailere det blir snakk om i løpet av uke tolv og tretten er foreløpig usikkert.

- Vi får se når vi har gjort opptellingen på slutten av mars, men jeg regner med det blir mellom 250 og 300 trailere i løpet av disse to ukene, sier Hammervik.

Med 300 sendte trailere fra Salmar, vil det tilsvare et beløp på 60 000 kroner.

Gode tilbakemeldinger

Hilde Hammervik forteller at tilbakemeldingene fra de ansatte har vært gode.

- Dette er første dagen at vi kjører i gang aksjonen og at bøssen står ute, men vi har snakket om dette i forkant og de ansatte har vært positive til å være med på dette.

- Vi har ansatte som er rammet av kreft og ansatte som har familiemedlemmer som er rammet av kreft, derfor synes vi det er viktig å bidra til kreftforsking.

4212.05.13731

Det er opprettet et lokalt innsamlingsnummer felles for Hitra og Frøya hvor bedrifter og privatpersoner kan betale inn sitt støttebeløp. Kontoen er åpen gjennom hele mars. (Etterpå vil banken summere beløpene som er kommet inn fra de to øyene og finne ut om Frøya eller Hitra ga mest.)

Kontonummeret er 4212.05.13731

Merk gjerne innbetalingen med navn/kommune.