Av Bjørg Støen

Også i år var det mange som hadde planlagt å tilbringe påskeferien på Halten. Nå går planene i vasken for de fleste av dem. AtB har vedtatt at de ikke setter opp Halten som reisemål denne påska.

- Det er basert på erfaringen fra i fjor. Det var få reisende, og blir derfor for kostbart å sette opp denne ruta, sier markedssjef Grethe Opsal i AtB.

- Men har dere oversikt over tallet på reisende? Lokalavisa Hitra-Frøya er kjent med at noen som har kontaktet dere og spurt om antall passasjer til Halten i påska i fjor har fått til svar at det var bare tretten passasjerer. Mens de som tilbragte påska der ute, hevder at det var mange flere?

- Jeg skal sjekke tallene, så ringer jeg tilbake, sier Grethe Opsal i AtB.

36 påskereisende i fjor

Noen timer senere ringer AtB tilbake. Da er det plan- og driftssjef Harald Storrønning vi får snakke med.

- Det reiste 36 passasjerer til Halten i påska i fjor, opplyser Storrønning.

- 36 reisende, er ikke det ganske mange da?

- Ikke når du deler det på antall turer og returer, svarer Storrønning.

- Men du kan ikke telle returen etter den første turen utover, for da var det ingen der på forhånd, som kunne reise fra Halten. Og det er vel naturlig at det ikke reiser noen utover på den siste turen, i og med at det da er mange uker til neste mulighet for å reise derfra? spør vi.

- Snittet per tur blir uansett for lite, og utgiftene står ikke i stil med det det koster å kjøre, sier han.

Ikke regningsansvarlig

- Dere har sikkert en del tomkjøring ellers i året, og turen til Halten ville i tilfelle vært en forlengelse av ruta dere allerede har til Sørburøya. Kunne dere ikke ytet den servicen for de som vil legge påskeferien til Halten?

Imøtekommer henvendelser

Harald Storrønning har likevel ingen problemer med å skjønne at de som ønsket seg til Halten i påska er skuffet.

- Det forstår jeg. Jeg føler vi har et godt samarbeid med Frøya kommune og trafikkrådet. Og vi imøtekommer alle henvendelser fra passasjerene og ser om det er forsvarlig å gjennomføre turer etter passasjerenes ønsker. Da vi satte opp påskeruta i fjor hadde vi ingen driftserfaring, men så i ettertid at det ikke var økonomisk forsvarlig. Vi har også sett oss nødt til å ta innsparinger i suppleringsbudsjettet for å komme i mål økonomisk i 2015, og vil i hvert enkelt tilfelle vurdere om inntektene vil dekke for utgiftene for turer utover det vanlige rutetilbudet. Derfor ble det ikke satt opp noen påsketur til Halten i år. Men vi håper vi kan få det til i framtida, sier plan- og driftssjef i AtB, Harald Storrønning