Frøya kommune vil i løpet av desember 2015 gå over til fullelektronisk arkiv. I den forbindelse vil kommunen gå over til digital forsendelse av post til innbyggerne og næringsliv.

Overgangen til fullelektronisk arkiv skjer 7. desember, og enkelte virksomheter vil da starte med digital forsendelse av post.

- For deg som innbygger vil dette bety at din post fra kommunen havner i din digitale postkasse i Altinn. Hvis denne ikke leses av deg eller du har reservert deg mot digital kommunikasjon fra det offentlige, vil forsendelsen gå automatisk til papirutskrift hos sentral printleverandør, opplyser Frøya kommune på sin nettside.

Altinn

Kommunen vil bruke internettportalen Altinn som meldingstjeneste. I praksis vil det si at dokumenter kommunen sender til deg vil ligge samme sted som selvangivelsen og andre offentlige dokumenter. Alle dokumenter du sender og mottar gjennom Altinn blir liggende i meldingsboksen din. Det er ubegrenset lagringstid.

Kommunen anbefaler alle som henvender seg til, eller venter post fra kommunen, logger seg inn i Altinn. Her må du registrere mobilnummer og/eller e-postadresse vi skal bruke for å varsle deg om at det ligger post i digitale postkasse.

Hvis du leser posten din i Altinn, får du den ikke på annen måte. Hvis du ikke leser posten her i løpet av to døgn, skrives disse ut og sendes via Posten.