Tidligere i år gikk Tommy Rodahl ut med at han har solgt gården på Sauøya. Hvem kjøperen var, ville han derimot ikke gå ut med. Nå har det blitt offentliggjort at Ervik Fisk og Invest er de nye eierne av væreiergården på Sauøya. Firmaet eies av familien Ervik – som blant annet også eier båten "Svanaug Elise" og Ervik Laks og Ørret.

Vil ta vare på kystkulturen

- Vi vil være med på å ta vare på kystkulturen. Vi skal leie ut jorda til beite ganske umiddelbart, og etterhvert også sette i stand bygningene, forteller Anton Ulrik Ervik. Videre forteller han at det er nære slektninger som skal leie jordet.

Familien Ervik har slektskap knyttet til Sauøya.

- Om det ikke er vi som direkte driver næring ut dit, så skal vi i alle fall være behjelpelige med det. Vi ser på dette på lang sikt, og har det ikke travelt. Vi holder alle muligheter for aktiviteter åpne, sier Ervik.

Kommunen overtar kaia

I 2008 ble det vedtatt at kommunen skulle ta over kaia og kaianlegget. Det ble aldri fullbyrdet, men nå skal politikerne behandle sak om at kommunen overtar kaianlegget vederlagsfritt.

- Det var en forutsetning for oss, og dette skal behandles som sak i kommunestyret til uka, forteller Anton Ulrik Ervik.

Les dokumentene i saken på hitra-froya.no/politikk (klikk på Frøya og formannskapet)

Kaianlegget på Sauøya har behov for betydelig oppgradering. (Foto: Bjørg Støen)