Når dette kan leses, er det neppe mange bordplasser igjen. Da lokalavisa var innom skolekjøkkenet fredag, begynte det å fylles opp med bestillinger til de tre dagene med åpen restaurant. Til åpningsdagen tirsdag er det allerede fullbooket.

- Vi har tatt imot 96 bestillinger til tirsdag. Det begynner også å fylles opp på onsdag og torsdag. Det er fordi at folk vet at det er bra, sier hovmester Livijus Liutkus.

Forberedelsene til årets restaurantuke har pågått en stund. Fredag ble det blant annet jobbet med desserter og kjøttretter og det ble holdt vinkurs for elevene.

Vinsmaking

Det er lærer Ellen Johansen som holder vinkurset. For selv om flere av elevene selv ikke er gamle nok til å drikke vin, skal de nå smake og lære seg litt om de vinene de skal servere til maten.

- Kjenner dere at denne vinen smaker surere? Men vi sier ikke at den er sur... da kaller vi den en tørr vin, sier Ellen.

Elvene har et lite vinkurs for å kunne fortelle litt om vinene som serveres til maten.

Elevene har sett på farge, luktet og smakt på en Chardonney-vin som skal serverse til sjømat-rettene. De noterer og kommenterer.

Pavlova

På kjøkkenet driver Yvonne Halvorsen og Tonje Irene Guldteig Krokstad å sorterer pavlova. De skal serveres med en salt karamellsaus de har prøvd seg fram til, og som elevene er godt fornøyde med.

- For meg er det midt i blinken å holde på med dessertene. Jeg skal bli konditor. Jeg er allerede utdannet kokk, men skal ta mitt andre fagbrev som konditor, forteller Tonje Irene.

Hjort med selvlaget tilbehør

På en annen stasjon på kjøkkenet jobbes det med hjortekjøtt. En av hovedrettene på menyen er baconsnurrede hjortemedaljonger.

Maren Woldvik bor på Hitra, og er godt vant med hjort.

- Jeg elsker hjortekjøtt. Jeg har også vært med på hjortejakt, og spist kjøtt fra hjorten vi skjøt, forteller hun mens hun skjærer til en ny medaljong.

Medaljongene skal serveres med blant annet tyttebærpære og rognebærgele, tilbehør som elevene selv laget i høst.

Les lokalavisas restaurantanmeldelse fra skolerestauranten for tre år siden her

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no