Sarepta Energi, som tidligere har fått konsesjon til å bygge 23 vindmøller inne på Frøya, har bedt Frøya kommune om forhandlinger. Ifølge rådmannen har Sarepta Energi, som eies av kraftselskapene NTE og Trønderenergi, kontaktet kommunen for å få avklart en del forhold omkring utbygginga og ikke minst den avtalen som tidligere er inngått.

- De har derfor et ønske om forhandlinger og det er avtalt møte på Frøya den 13. august. Det bør i denne forbindelse oppnevnes et forhandlingsutvalg fra kommunen som består både av representanter fra administrasjonen og politikere, opplyser rådmannen, som har bedt formannskapet utnevne et forhandlingsutvalg på fire personer, der to skal være politikere og to kan utnevnes av rådmannen.

Møtes i neste uke

Det er avtalt et møte på Frøya den 13. august, ifølge rådmannen.

- Ved tidligere konsesjonssøknad, som omfattet 63 vindmøller, ble det inngått en avtale mellom Frøya kommune og TrønderEnergi/NTE (som den gang var søker) om kompensasjon i forbindelse med denne utbyggingen. Dette gjelder tilskudd til kaibygging, engangskompensasjon, dekning av kommunale utgifter til regulering, samt at omlegging av vegen på Flatval er omtalt i eget punkt. Avtalen har også bestemmelser vedrørende regulering av kompensasjonen ved en evt. redusert utbygging, skriver rådmannen i saksforberedelsene i formannskapet.

Hard, lokal motstand

Høsten 2012 organiserte gruppa "Nei til vindkraftverk på Frøya" en protestaksjon og ville overtale lokalpolitikerne til å si nei til en utbygging de mener vil rasere Frøya-naturen. Aksjonen la ned etter at politikerflertallet avviste kravet. I august for ett år tilbake avviste olje- og energidepartementet klagene mot Frøya vindpark og ga endelig klarsignal for utbygging.

- Dette er et hardt slag for motstanderne, men det skal nok vise seg å bli en forringelse av hjemstedet for alle som bor her, sa Frøyas tydeligste vindkraftmotstander Hans Anton Grønskag til Hitra-Frøya etter at departementets holdning var klar.