På tross av positiv markedsutvikling har Salmar brukt mye ressurser på bli kvitt lakselus. Resultatet for tredje kvartal i år er 90 millioner kroner svakere enn i samme periode i 2014.

Den positive markedsutviklingen er mye drevet av svak norsk krone, men sykdom og lus fortsetter å ødelegge for selskapet.

– Tredje kvartal var et operasjonelt vanskelig kvartal for Salmar-konsernet, men slakting av fisk utsatt i 2014 og lavere sjøtemperaturer gjør at det forventes et lavere lusepress mot slutten av fjerde kvartal og inn i 2016, sier konsernsjef Leif Inge Nordhammer.

Salmar hadde en omsetning på 1,88 milliarder kroner i kvartalet, marginalt opp fra tilsvarende periode i fjor. Resultatet har derimot gått noe ned, fra 502 millioner kroner i tredje kvartal i 2014, til 410 millioner kroner i tredje kvartal i år.

Oppdrettskonsernets anlegg i Midt-Norge og Rauma sliter fortsatt med håndteringen av lusesituasjonen, mens anlegg i Nord-Norge var preget av det som betegnes som operasjonelle utfordringer ved enkelte steder.