Navn: Sten Andreas Ulvær

Alder: Blir 49 år (om en liten måned)

Yrke: Lærer på Fillan skole

Bor: på Ulværet, som ligger mellom Utset og Tranvikan

Sivilstand: Gift

Aktuell: Var en av arrangørene bak den politiske streiken lokalt, nå på onsdag.

Er arrangørene fornøyde med streikemarkeringen lokalt, Sten Andreas?

- Vi er veldig godt fornøyde, streiken gikk godt over forventet. Det kom det mye folk, 230 personer gikk i streiketoget og med de som kom rett til Kystmuseet ble vi rundt 250 til sammen. Dette er tydelig en sak som engasjerer.

Beskriv deg selv med tre ord.

Man blir litt beklemt av å skulle si noe positivt om seg selv, men jeg tror det må bli engasjert, snill og ærlig.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

Den er hektisk. Jobben som lærer og kontaktlærer er i og for seg stressende nok, i tillegg er jeg fungerende hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet på Hitra. Vi har fire barn til sammen, kona og jeg. Alle ungene våre har fritids-aktiviteter, så det skjer noe hver dag. Vi har nærmest en vaktskifte-ordning med unger som skal kjøres hit og dit.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

Tålmodighet.

Hva gjør du om ti år?

Om ti år er jeg fremdeles lærer, for jeg har ingen planer om å slutte. Om ti år er ungene våre blitt voksne, så da kan jeg og og fruen forhåpentligvis bruke mer tid på hverandre.

Hva ser du på TV?

Jeg prøver å få med meg nyhetene hver dag, så jeg blar gjerne gjennom nyhetskanalen. Ellers ser jeg intetsigende serier som er avsluttende. Jeg liker ikke å se serier med mange sesonger for det rekker jeg ikke å følge med på, så det blir gjerne krim- og spenningserier som går på TV etter at ungene har lagt seg.

Hva lytter du til i bilen? Radio Norge, fordi det er en behagelig radiokanal, med litt tull, litt alvor og mye god musikk. Kanalen er passe avslappende når man skal kjøre bil.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Jeg tror jeg har tendensen til å prate litt for mye, fordi jeg blir så engasjert og ivrig, men jeg får til å lytte også når det er på sin plass.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy Hvorfor ?

Det var nå et salig spørsmål. Jeg tror jeg må si kona jeg, så vi hadde vi fått tid tid til å prate og vært litt alene.

Hva var den siste boken du leste?

Det var den siste boka til Tom Kristensen. Jeg har lest alle krimbøkene han har skrevet.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg er oppvokset i byen, men både mamma og pappa kommer fra Hitra. Mitt beste barndomsminne er når vi kom ut hit til Hitra og vi dro på sjøen og fiska. Da bodde vi i barndomshjemmet til pappa på Ulværet, hvor jeg og familien bor nå.

Hva serverer du når du får gjester?

Vi prøver å få til noe med lokalt tilsnitt, gjerne laks servert i en eller annen slags form. Hvis ungene er med på middagen -og de ikke så glade i fisk, serverer vi barnevennlig mat som alle liker.  Det varierer hvem av oss som lager maten, det deler vi bra på, men kona står for siste finishen av maten for det er hun som er best til å krydre.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?.

Da vil jeg vise frem det vi har fått til på Hitra, blant annet oppdrettsida. I tillegg viser jeg dem skjærgården og at landskapet her ute er veldig variert. Hitra er så allsidig, det finnes toppturer her også, selv om man ikke har de store fjellene, du har sjøen og du har flotte turalternativ, så det blir heller litt væravhengig hva man kan vise gjestene.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

Jeg skal til Røros i helga for å se NM på ski, så et tips til øyæringene må bli å komme seg av øya og prøve skiføret der hvor snøen fortsatt ligger.