Kai Egil Skarsvåg startet opp sitt båtbyggeri som enkeltmannsforetak. Men da han i 2014 flyttet inn i lokalene på Flatval, og ansatte folk, stiftet han aksjeselskapet Skarsvåg Boats AS. Regnskapstallene fra det første hele året som AS viser at båtbyggeriet på Flatval har gjort penger fra dag én.

Av en omsetning på 8,448 millioner i 2015, satt selskapet igjen med et overskudd før skatt på ganske nøyaktig en million kroner. Hele overskuddet er overført som egenkapital i selskapet.

- Ja, det har gått veldig bra, sier gründer Kai Egil Skarsvåg.

Han forteller at han ikke har brukt mye penger til å markedsføre det nye båtbyggeriet.

- Vi har ikke profilert oss så hardt. Det har stort sett gått gjennom facebook. Så jeg tror det rett og slett går på at vi fikk gode og fornøyde kunder fra starten av, og så har snakket gått, sier Skarsvåg.

Han forteller at blant de gode kundene finner man både Salmar, Måsøval fiskoppdrett, Aqualine og Åkerblå. Båtbyggeriet bygger stort sett 22 fots aluminiumsbåter etter samme mal, og med de som er i produksjon nå, har de produsert over sytti båter. I løpet av 2015 ble det bygget tredve. Inkludert seg selv har Skarsvåg inntil syv personer i arbeid.

Fra Skarsvåg Boats båtbyggeri på Flatval

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no