Nasjonalforeningen for folkehelsen har en landsomfattende kampanje for å skape et "demensvennlig samfunn". Dette går på at samfunnet rundt de som har demens skal tilrettelegges slik at de med denne diagnosen skal slippe å oppleve isolasjon og ensomhet, og bli mer aktive og selvhjulpne gjennom enkle tiltak i nærmiljøet.

Den lokale demensforeningen har utfordret Frøya kommune på å bli en demensvennlig kommune, og onsdag var dette tema i driftsutvalget i kommunen. Et enstemmig utvalg ønsker å jobbe for at kommunen skal bli demensvennlig, og foreslår at ordføreren signerer en samarbeidsavtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen.

- Dette er vi veldig positive til, og særlig positivt er det når det er den lokale demensforeningen som har tatt inititivet til at vi skal bli med på dette, sier leder i driftsutvalget, Kristin Reppe Storø.

Frøya kommune har allerede et demens-team og tilbyr dagsenter for demente fire dager i uken. Det skal nedsettes en arbeidsgruppe som skal utforme en plan for demensarbeidet videre. Kommunen ønsker at denne gruppa blir ledet av demensforeningen.

Blant målene som er skissert av Nasjonalforeningen er at man klarer å tilrettelegge slik at demente blir i stand til selv å handle, bruke offentlig transport, delta i foreningsliv, være i fysisk aktivitet og bruke kulturtilbud som for eksempel bibliotek, kino og konserter.

951 64 597 trond@hitra-froya.no