Boliger

I reguleringsplanen for Sætra og Strømsholmen på Dyrøya er det regulert for seks boliger i tillegg til naustomter og småbåthavn. I utgangspunktet skulle Frøya kommune etablere infrastruktur til boligfeltet, og selge tomtene til kostpris. Da reguleringsplanen ble vedtatt var det stipulert en tomtepris på 400.000 til 500.000 kroner per tomt, avhengig av størrelsen.

Plankart for Sætra boligfelt og Strømsholmen småbåthavn

Beregninger som nå er gjort viser at det vil koste over 900.000 kroner per tomt. Kommunen har vedtatt at de ikke skal starte opparbeidelse av boligfelt før det er kommet nok interessenter til at utbyggingen vil svare seg. I følge teknisk sjef Sigrid Hanssen har kommune fått registert en henvendelse/ spørsmål om tomt i boligfeltet.

Håper på private utbyggere

Kommunen har ikke gjort grunnerverv til de regulerte tomtene. Nå håper kommunen at det kan være private utbyggere som ser muligheten til å erverve hele området og ta over en utbygging.

- Det kan være private som ser på dette med nye øyne, sa teknisk sjef Sigrun Hanssen da formannskapet behandlet saken.

- Jeg hadde sett at kommunen kunne hatt et tomtetilbud også på Dyrøya. Men jeg ser at det er grunner til at vi utlyser dette området til private, sa Arvid Hammernes (V).

Et enstemmig Frøya formannskap vedtok å utlyse reguleringsplanen for åpen konkurranse for erverv og utbygging.

Blir utbygging på Nordskaget

For det andre boligfeltet som kommunen har regulert den siste tida, Holahaugen på Nordskaget, er situasjonen annerledes. Her opplyser teknisk sjef at det er kommet inn så mange interessenter som ønsker å kjøpe tomt, at kommunen har startet arbeidet med grunnerverv av området. Av 15 tomter er det meldt interesse for ni (inkludert en grunneier som ønsker to tomter).

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no