Etter en del forespørsler om klubb-bytter i barnefotballen på Hitra i vinter, føler barnefotball-ledere behov for å klargjøre hva som er enigheten klubbene på Hitra og Frøya imellom:

- Hovedregelen, som idrettslagene på Hitra og Frøya samsnakkes om og er enige om hvert år, er at spilleren tilhører klubben der man bor, både på trening og kamp, sier Hege Vollan (leder i Dolmøy IL) og Bjørn Lie Rønningen (leder i fotballgruppa i Hitra IL).

Sistnevnte leder fotballgruppa for Fillan/Ansnes-området og får av og til henvendelser fra foreldre andre steder om ungene kan få spille på klubben i kommunesenteret.

- Ofte er spørsmålet av praktisk art fra foreldrenes side, andre ganger har ungene fått nye venner her i Fillan. Og hovedregelen er at vi sier nei. Ikke fordi vi ikke vil ha nye spillere, men grunnen er enkel; alle klubbene trenger de få spillerne de/vi har og vi vil for vår del bevare antall konkurrenter. Det er mer spennende å spille et oppgjør med nabogrenda enn mellom f.eks. Hitra 1 og Hitra 3, sier Rønningen.

Vollan leder fotballgruppa i Dolmøy IL, og sier praktisering av denne regelen er såpass vesentlig for klubben at det være et være eller ikke være for egne fotball-lag for Dolmøya.

- Det er et fortvilet rop fra vår side. Vi har fått flere henvendelser fra foreldre som ønsker at barna skal spille for Hitra. Dette er blitt et problem for oss, som vi ser påvirker også barna. Det er mye snakk om dette barna i mellom i skolehverdagen, og det er slitsomt om vi må hele veien slåss for spillerne våre, sier Vollan.

Fotball-lederne håper på foreldrenes forståelse for denne hovedregelen og ikke legger press på laglederne.

- Vi har, riktignok ikke i år men tidligere år, opplevd at foreldre "truer" med at barna slutter med fotball dersom de ikke får skifte klubb. Det blir veldig vanskelig når klubbene blir utsatt for slikt press, for vi vil jo ha med alle barna på fotballen lengst mulig, sier Rønningen.

928 28 154 lars@hitra-froya.no