Frøya kommune har gitt en grunneier i området Kverva pålegg om øyeblikkelig stans i arbeid. Bakgrunnen er at kommunen mener grunneieren har gjort inngrep i terrenget som kan komme i konflikt med steinalderfunn og andre kulturminner.

- Kommunen gjennomførte 3. februar 2017 en befaring av eiendommen (...) og ble i den forbindelse oppmerksom på at det er gjort søknadspliktig terrenginngrep på eiendommen som ikke er omsøkt og/eller godkjent. Kommunen har videre vært i kontakt med arkeolog i Sør-Trøndelag Fylkeskommune og fra tilbakemelding finnes to kjente steinalderfunn i området, skriver byggesakskontoret til grunneieren.

Det finnes også andre kulturminner i området.

- I denne forbindelse skulle tiltaket/inngrepet vært forelagt Frøya kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune for uttalelse/høring med hensyn til kulturminner. Kommunen kan ikke se at tiltaket er omsøkt og eller godkjent. Saken har heller ikke vært forelagt Frøya kommune (eller Sør-Trøndelag Fylkeskommune) for uttalelse/høring, skriver kommunen.

Kommunen har pålagt grunneieren stans i arbeidet med øyeblikkelig virkning og varsler bot dersom dette ikke etterkommes. Grunneieren har fått en frist til å uttale seg før eventuell bot blir ilagt. Grunneieren har også rett til å klage på kommunens vedtak.

950 50 030 Bjorn@hitra-froya.no