Det er Maren år igjen og rekruttering har pågått en drøy måned. Lørdag er det første samling av interesserte som vil være med på spelet om Maren på Dolm kirke.

- Det er folkene som er med som definerer hvordan det blir, sier produsent og hovedrolleinnehaver Gunhild Hjertaas.

Hun sitter flittig og jobber med det nye musikkarrangementet i det Hitra-Frøya ringer henne. I den siste tiden har det vært en kampanje på Facebook med filmer hvor folk blir oppfordret til å møte opp og være med på spelet.

Gunhild er energisk når hun stadfester at; - Dette er en unik mulighet for folk til å være med på noe stort!

På spørsmål om det blir større i år enn andre år, svarer hun bestemt at det ikke blir større eller mindre enn tidligere år, det blir en unik versjon som alle foregående år.

VIDEO: - Maren gjorde meg dobbelt så lykkelig

Gunhild Hjertaas og makker Kari Wist Holmen, som skal ha regi på årets produksjon, vil finne ut av hva Øyriket er opptatt av i dag slik at dette gjenspeiles i spelet om Maren.

- Folk sier at historien om Maren er like relevant i dag, derfor vil vi utforske hva som er viktig for folk i dag gjennom spelet og ensemblet, forteller Gunhild

- Vi vil at publikum skal kjenne forestillingen i magen!

Rekrutteringen har gått bra og produsentene takker alle som har meldt seg, men;

- Det er fortsatt plass i ensemblet. Vi kan aldri få for mange folk, sier Gunhild og inviterer alle som kan om å komme på førstkommende lørdag, for å bli med på rekrutteringsmøte i Meierisalen på Kystmuseet på Fillan.

- Etter møtet blir det også “Maren Kro” i baren på Hjorten hotell. Her kan alle møtes etterpå og bli mer kjent i en annen setting legger Hjertaas til før hun stuper ned i musikkarrangementer igjen.

Produsent Gunhild Hjertaas og Kari Wist Holmen, som skal ha regi på årets produksjon.
Fra Maren-forestillinga i 2009.