Per Sandberg har allerede rukket å besøke Frøya tre ganger siden han ble fiskeriminister i desember 2015. Først i februar i fjor da han snakket om fremtidens muligheter for havbruk og fiskeri, og da han åpnet Blått kompetansesenter i fjor sommer. Og sist nå, da han besøkte Havbrukskonferansen.

- Hvordan er det å komme tilbake til Frøya igjen?

- Det er så bra for næringen at de med kompetanse og erfaring møtes her. Kunnskapsmiljøene får en forståelse for hvordan næringen jobber, og næringen får en forståelse for hvordan kunnskapsmiljøene jobber. Næringen klarer det ikke alene, og kunnskapsmiljøene klarer det ikke alene. De må jobbe mye tettere sammen får å løse næringens utfordringer. Så slipper jeg og myndighetene å drive å regulere hele tiden. Ansvaret ligger på næringen først og fremst, men så må vi ha reguleringer av hensyn til miljø og villaks, sier Sandberg til hitra-frøya.no.

- Hva synes du om miljøet som har utviklet seg rundt Blått kompetansesenter og tilknytningen til Sintef, NTNU og andre forskningsinstitusjoner, i forhold til andre deler av landet?

- Ut i fra det voldsomme fokus som er på havet nå, så ligger Trøndelag veldig langt frem. Da tenker jeg på NTNU, Blått kompetansesenter, Hitra og Frøya og næringsklyngene. En ting er at næringen har erfaring fra 70-tallet, men de har og kommet veldig langt i å dra sammen med kunnskapsmiljøene. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at de ligger langt fremme, mener Sandberg.