I vinter sendte Hitra revmatikerforening inn en anmodning til kommunen angående en snarlig bedre skilting av parkeringsplasser for handikappende i sentrumsområdet. Siden har de verken hørt i fra kommunen eller sett tegn til forbedringer, hevder de.

Reagerte på vinterforholdene

Det var etter at at Hitra revmatikerforening i vinter mottok flere henvendelser i fra personer som har nødvendig behov for handikapparkering, at den lokale foreningen bestemte seg for å ta grep.

- Etter at det ble snøfall ble mange av parkeringsplassene for handikappede uten synlig merking, skriver lokalforenings leder Kari J. Glørstad i sitt brev til kommunen.

Dette medførte at bilister uten behov til nødvendig enkel adkomst, benyttet disse parkeringsplassene med bakgrunn i at merkingen av plassene var gjemt under snøen.

Hitra revmatikerforening ba videre om at nødvendig skilting ble gjort så raskt som mulig.

- Vi vil bemerke at behovet for disse parkeringsplassene med ekstra bredde og nærhet er særdeles viktig vinterstid, da det ofte er ekstra utfordrende å komme ut og inn av bilen på vanskelig og glatt underlag, poengterte Glørstad videre.

Manglende oppfølging

Hitra revmatikerforening ved Lars Peder Hammerstad, sier til lokalavisa denne uka at de har tatt kontakt med kommunen på vegne av alle brukerne av disse tiltenkte parkeringsplassene.

- Vi synes det er veldig beklagelig at vi ikke har fått noe tilbakemelding i fra kommunen eller opplevd forbedringer. Vi føler oss oversett.

Fortsatt nødvendig

For selv om snøen og isen så og si har forsvunnet, mener revmatikerforeningen at det fortsatt er et stort behov for bedre merking av parkeringsplassene for de forflytningshemmede.

- Enkelte steder har merkingen på asfalt blitt svakere i løpet av vinteren. I tillegg mangler det nødvendig skilting ved enkelte parkeringsplasser, som for eksempel utenfor Hjorten kjøpesenter.

Hammerstad poengterer også at det mangler merking i veibanen samt skilting i forhold til enkelte fotgjengerfelt i Fillan.

Hitra revmatikerforening etterlyser et svar i fra kommunen angående når nødvendig skilting og oppmerking vil bli gjennomført.

Her er merkingen i asfalten god, men det er det slettes ikke alle steder, sier Lars Peder Hammerstad.

Gjennomgang av behov

Hitra kommunes rådmann, Laila Eide Hjertø, beklager hvis kommunen ikke har svart på henvendelsen i fra Hitra Revmatikerforening i vinter.

- Vi bestreber oss på å svare innen rimelig tid, men denne har dessverre glippet.

Videre forteller rådmannen at årsaken til at de ikke har foretatt seg oppmerking ennå er grunnet det kalde været vi har hatt.

- Det må være visse temperaturer i grunnen for at merkingen skal sitte, og dette må gjøres på natt når det er minst mulig trafikk. Så langt har de fleste netter hatt minusgrader. Det står på arbeidsplanen vår når været blir mildere.

Laila Eide Hjertø forteller også at kommunen har hatt en gjennomgang på behov for skilting.

- Vi har en skiltplan som har vært ute på høring, men som ikke er politisk behandlet. Ting kommer etter hvert så fort vi klarer å saksbehandle det.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no