For øyeblikket jobber KN Entreprenør med grunnarbeid på Hitra kommunes industriområde på Kalvøya, de gjør arbeid på Fillan trafostasjon, legger vannledning fra Hammarvika til Skarpneset, graver fiberkabel på Sistranda og skal snart fullføre utenomhusarbeidet rundt Heia omsorgsboliger på Sistranda.

I tillegg til 14 gravemaskiner, syv lastebiler og to dumpere har de 10 firmabiler. Alle lett kjennelige i gult og svart, med tydelig firmalogo. Alle jobbene og kjøretøyene med logo gjør at KN Entreprenør må være en av de mest synlige firmaene i øyregionen for tida. Det er godt gjort å kjøre et stykke langs hovedveiene på Frøya og Hitra uten å møte på KN-logoen.

Kevin Nordbotn drar litt på det når vi spør om det er en bevisst strategi å gjøre seg så synlig.

- Vi er vel synlige fordi vi holder på langs veiene. Men det er litt arti det med at alt går i svart og gult.

KN står for Kevin Nordbotn. I 2001, som tyveåring, overtok han en gravemaskin og en traktor fra far sin, og etablerte sitt eget firma på Fjellværsøya. Han holdt på ett par år for seg selv. Oppdragene ble etterhvert større. Han hadde blant annet en del arbeid med vannledninger på Hitra. I 2005 hadde firmaet fem ansatte, og i 2011 var de 13-14.

Nå - som 36-åring - leder han et firma med 30 ansatte.

Fifty-fifty Hitra og Frøya

Lokalavisa møter Norbotn i brakka på Melkstaden. Der har firmaet kontor, garderober og spiserom fram til nybygget på samme sted er klart til innflytting over nyttår. Hitterværingen har bodd på Frøya i ni år, og firmaet har ett bein plassert i hver av øykommunene.

- Vi er fortsatt registrert som firma på Hitra, men postadressen er på Frøya. Så og si alle ansatte er lokale folk, delt nøyaktig på midten mellom frøy- og hitterværinger. Noen har vært med nesten siden starten, forteller Kevin Nordbotn.

- Er det lett å rekruttere folk?

- Det har vært greit. Men nå begynner det å bli vanskeligere å få tak i folk med de rette kvalifikasjonene. Vi er for øyeblikket ute etter en til to maskinførere, forteller han.

Nybygget

Nybygget vil få en større kontorfløy. Han har ingen umiddelbare planer om å fylle den opp med egne folk, men entreprenøren forteller at han har behov for å styrke administrasjonen. Bortsett fra en regnskapsmedarbeider, så er det Kevin alene som administrerer bedriften, som nå har en omsetning på over 60 millioner i året.

- Så langt har jeg gjort det aller meste selv. Det har blitt mange seinkvelder med regning på anbud og annet papirarbeid. Så jeg har planer om å få inn flere til å administere. Vi bygger for framtidig vekst, men også for å kunne leie ut lokaler til andre, forteller han.

Årsomsetning på 63 millioner

Regnskapstallene for 2016, som meldes inn i disse dager, vil vise at KN Entreprenør omsatte for 63 millioner kroner. Det er nærmere fire millioner mer enn året i forveien. Men i motsetning til 2015, da man gjorde opp regnskapet med 5,9 millioner i pluss, vil man for dette året ha et minimalt overskudd på 100.000 kroner. Dette skyldes at selskapet har valgt å ta en del av finanskostnadene ved nybygget allerede i 2016.

KN Entreprenør - som nå er øyregionens største entreprenørselskap - har hatt sin største vekst i løpet av de siste fem årene. Fra 2012 til 2013 mer enn doblet de omsetningen fra 20 til nært 45 millioner. Kevin Norbotn har tro på veksten i eget selskap og den generelle veksten i øyregionen skal fortsette.

- Vi har vokst på grunn av den generelt høye aktiviteten som er på øyene. Sammenlignet med andre kommuner rundt i landet, så er det en enorm aktivitet på Frøya og Hitra. Men selvsagt kan det skje ting, og faller lakseprisene sånn at oppdretterne ikke tjener penger lenger, så vil det bli en nedtur for alle. Men jeg har tro på at veksten vil fortsette noen år til. Og at vi vil få nok oppdrag i årene som kommer, sier Kevin Norbotn.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no