Det er tidlig lørdag formiddag på Titran. Loppemarkedsjef Bjørg Hakkebo er allerede i gang med å sette ut nye "lopper" til dagens loppemarked. På lørdagene gjennom hele sommerhalvåret er kjelleren i fiskarheimen på Titran en yndet plass for mange. Noen kommer for å levere ting de ikke har bruk for lenger, andre kikker innom i håp om å finne noe de vil ha.

- Det er stadig noen innom, smiler Bjørg Hakkebo.

Inntektene av salget går til vedlikehold av den gamle fiskarheimen, hvor man også kan leie rom til overnatting.

Slipper å kaste

En av dem som ofte er innom kjellerlokalet i fiskarheimen er Thor Jarle Wikdahl. Han har feriehus på Titran, og denne dagen har han både glass, termoser, kaffekanner og annet han vil gi bort.

- Knivene og gaflene du leverte sist, skiftet eier like etterpå, sier Bjørg fornøyd.

- Det er bedre å levere det her, enn å kaste det jeg ikke trenger. Også er det så bra at det gir inntekt til fiskarheimen, fastslår Thor Jarle.

Utenfor kjellerinngangen står esker med bøker, og flere kommer innom for lesestoff. Andre er på leit etter en kopp til det gamle serviset, eller et kaffekrus. Pyntegjenstander og bruksting er populære varer, og Bjørg Hakkebo passer på å holde orden i hyllene. Noe plukker hun også ned og leverer videre. - Det hender jeg tar med meg varer som ikke er blitt solgt og setter i gjenbruksbua til Hamos på Nabeita. Det forsvinner derifra også, sier hun.

INNHOLDSRIK: Bjørg Hakkebo har utnyttet plassen godt, slik at det er mengder av varer å velge i

Stort utvalg

Utvalget er stort i den lille kjelleren. Glass, kopper, asjetter og fat. Hele kaffeserviser og bestikk. Blomstervaser og askebeger. Hjemmelagede og butikkjøpte varer. Lamper og lysestaker, hyller og kaffetraktere. Tekanner og eggeglass. Det meste er omsettelig.

- Lokalet er lite, så vi må begrense litt. Klær tar vi ikke i mot, og heller ikke store møbler. Men diverse småmøbler kan vi ta, sier Bjørg.

Om du som leser dette blir fristet til et loppemarkedbesøk på Titran, må du skynde deg. Bjørg Hakkebo har lørdagsåpent ut septemer, og etter det tar hun en lang pause til neste sommersesong.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no