Lokalavisas julestjerner går til øyværinger som har gjort en innsats utenom det vanlige for lokalsamfunnet og sine medmennesker. Mandag fikk Hitra-Frøya dele ut ikke mindre enn fire julestjerner til en venninnegjeng som har stilt opp for venninna i ei utfordrende tid. I mailen fra Ella Karin Reitan stod det:

”Jeg mener at Heidi Fjeldberg, Unni Morvik, Liv Kristin Thorvaldsen og Jorun Pedersen fortjener en julestjerne! De har hjulpet meg dette året på mange måter gjennom operasjoner, sykehusopphold og rehabilitering etterpå. Jeg er heldig som har sånne fantastiske venner!”

To måneder på sykehus

Reitan har i vår hatt fire operasjoner med fjorten dagers mellomrom, og ligget på sykehus i to måneder. Alle venninnene jobber innen helsevesenet, noe som ikke alltid har vært en fordel. Særlig ikke for de ansatte på St. Olavs hospital.

- De har stilt opp for meg hele tiden, både natt og dag. De har kjørt fram og tilbake fra Trondheim for å handle klær til meg eller for å komme på besøk, forteller Reitan.

Venninne fikk også oppgaver de kanskje ikke var helt komfortable med. Reitan har et tvillingpar som skulle konfirmeres samme uke som den første operasjonen. Dermed ble det Jorun Pedersen sin oppgave å ordne med det praktiske.

- Jeg skulle ordne med bordene og ante ikke hvor de skulle stå eller hvordan de skulle dekkes, forteller Pedersen.

Men konfirmasjonen ble vellykket og tvillingene var fornøyd.

Livsviktig galgenhumor

Damene har ikke bare stilt opp praktisk for Reitan, men også vært med og holdt motet oppe når det har røynet på. Ella fikk en bakterieinfeksjon i beinet mens hun lå på sykehuset, og det var en periode usikkert om hun fikk beholdet det.

Hun fikk beskjed om ikke å Google på nett, og vi prøvde å styre samtalene inn på hyggeligere tema og avlede henne, forteller Pedersen.

En av avledningsmanøvrene var nettshopping.

Ella har aldri bestilt så mye fra Wish som når hun lå på sykehus. - Det ble en del parykker, forteller Pedersen.

Venninnene besitter en stor porsjon galgenhumor og kan i ettertid se fordeler med sykeperioden til Reitan.

- Vi var på Robbie Williams-konsert i august og fikk masse spesialbehandling fordi Ella ikke var gangfør og måtte bruke krykker, forteller Jorun Pedersen.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no