Grunnarbeidet med Tobb-leilighetene på Storhaugen i Fillan har omsider kommet i gang. Dette etter runder med naboklager, påstander om forskjellsbehandling når det gjelder byggesaker i Hitra kommune og rådmannens habilitet. Alle innsigelser ble senere avvist av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

- Vi har trettitre leiligheter på Storhaugen fordelt på bygg A og bygg B ute til salg nå, forteller eiendomsmegler Jan Vidar Lysbakken hos Heimdal Eiendomsmegling på vegne av boligbyggelaget Tobb.

- I utgangspunket var det snakk om nærmere femti leiligheter. Har dette blitt endret?

- Prosjektet går som opprinnelig planlagt og antall leiligheter er uendret. Det er planlagt et bygg C, men vi har ikke startet noe salg av leiligheter her ennå før vi har solgt nok i de to første byggene. Vi må nok selge noen leiligheter til uten at jeg kan si eksakt antall, men jo raskere salget går, jo raskere kan vi realisere alle tre bygg. Da blir det nærmere femti leiligheter.

Selger jevnt og trutt

Lysbakken kan fortelle at de har solgt femten leiligheter på Storhaugen så langt.

- Prosessen med å få på plass byggetillatelse og igangsette arbeidet har tatt litt ekstra lang tid. Noe salget bærer preg av, men vi er i rute. Salget går jevnt og trutt så det lover godt videre.

- Er det noen som har trukket seg fra kjøpet fordi det har tatt tid å komme i gang?

- Nei, ingen har trukket seg fra kjøpet. Vi har tatt forbehold og er innenfor det vi har satt som byggestart-frist.

- Hva med tidligere interessenter?

- Klart jo lengre tid det tar å komme i gang, jo lengre tid tar det før leilighetene står ferdig. Det har ikke passet alle å vente, så noen har derfor ramlet av på grunn av dette. Men det er fortsatt mange som er interessert i disse leilighetene og som under prosessen har venta på en avklaring før de kjøper.

I følge Tobb og eiendomsmegler Jan Vidar Lysbakken skal de første leilighetene på Storhaugen være innflyttingsklare første halvår 2019.