Hitra-gjengen er ikke akkurat usynlig og uhørbar der den herjer på Odensala Sportfält i Östersund. I perioder farges sletta grønn og hvit, og damene inne i draktene høres godt.

Lekre supporterdrakter

– Vi prøver å få med oss alle Hitra-kampene, sier fotballmammaene Else Beate Sætherbø, Ann Merete Østmark og Nina Kirkaune. Alle har gutter på 16-årslaget til Hitra, og alle er lekkert oppdresset i grønn-hvite onepiece-drakter.

– Draktene har vi vel hatt i tre år eller noe sånt. De gjør vel oss ganske så synlige, sier Nina Kirkaune.

13-åringer i storform

Hvorvidt de grønn-hvite mamma´ene bidrar til sportslig suksess er udokumentert, men det har vært mange oppturer under Storsjöcupens tre innledende dager. I dag starter sluttspillet, og det som i går formiddag var helt sikkert er at 13-årsguttene er klare for A-sluttspillet.

– Det var ganske lett match, sier Anders Scheie som er en av de gode 2002-modellene. De innledet nemlig med hele 6-0 over Flatås og fulgte opp med 2-1 over Brønnøysund. Dermed ble siste innledende kamp mot arrangørlaget Östersunds FK et rent oppgjør om gruppeseieren.

Jenter med sjanser

Også Hitras jenter 14-lag hadde i går ettermiddag sjansen til å komme seg til A-sluttspill, men da måtte Skogn slås. Den kampen gikk etter Hitra-Frøyas deadline. Jentene spilte 0-0 mot Fram og tapte 0-2 mot Arnäs i innledningen. Gutter 16-laget med de fargerike mødrene på sidelinjen måtte tåle 0-5 mot Verdal i åpningskampen. Med 0-4 mot Inderøy og 1-1 mot Hommelvik i de to neste spiller de B-sluttspill i dag. Det samme gjør trolig 14-åringene som ikke var ferdigspilt før midt på dagen i går.

Pangåpning

For Frøya-laget som deltar i gutter 16-klassen ble det en fantastisk åpning på cupen. Mot sterke Tiller klarte Frøyas gutter, og jenter, å dra i land en 3-1-seier. Litt over pari, og når de så fulgte opp med 2-2 mot Rissa var mulighetene gode for A-sluttspill før den avgjørende gruppespillkampen mot Egge/Steinkjer i går ettermiddag.

– Tiller blir nok for sterke, mente de to unge jentene Emilie Stoksvik og Frida Schønningsen som startet cupen som innbyttere mot Trondheims-klubben. Der tok de feil og Frøya-jubelen var stor.

Guttekikking

14-åringene Emilie og Frida må spille sammen med to år eldre gutter for å få være med på cup, og det liker de veldig godt.

– Det er litt trist at vi ikke har eget jentelag, men vi har det topp, sier Emilie Stoksvik og Frida Schønningsen. Ute på banen gjør Fridas storesøster, Sarah, sakene sine meget bra som venstreback og holder Tiller-guttene på en armlengdes avstand.

Jubel på banen og mye glede utenfor er en perfekt miks i Östersund.

– Hva gjør dere når dere ikke spiller fotball?

– Vi skal på tivoli og på badeland, og så er det jo mange gutter her, sier de to jentene og fniser og flirer litt. – Så klart vi kikker litt på dem, sier de to Frøya-jentene.

Nesten 9.000

Storsjöcupen i Östersund fortsetter med sluttspill fredag og lørdag. 447 lag med totalt 8.717 spillere kjemper om de store pokalene og medaljene i det som er Trøndelag og Jämtlands vakreste fotballeventyr i Jämtlands hovedstad den første uken i juli.

JUBEL PÅ SVENSK JORD: 2002-modellene Anders Scheie (fra venstre), Arne Bogvik Nikolaisen og Arne Julian Jobotn har så langt gjort sakene sine bra i Storsjöcupen. I dag starter starter sluttspillet.
TOPP PÅ CUP: De er bare 14 år og spiller på gutter 16-laget til Frøya, men jentene Emilie Stoksvik (t.v.) og Frida Schønningsen har det helt topp på cup.
A-GJENG: 13-årslaget til Hitra spiller A-sluttspill i Storsjöcupen i dag. Her er gjengen samlet. Foran fra venstre: Arne Julian Jobotn, Niklas Lund, Nikolai Ulvær, Anders Sætherbø, Daniel Øien, Casper Sandø, Steffen Refsnes, Jakob Arntsen og Ola Arntsen. Bak fra venstre: Frode Arntsen (trener), Anders Scheie, Simon Dragsten, Sander Stadsvik, Ståle Arntsberg, Noah Vigdal, Erik Mellemsæther, Erik Herje, Vegard Andersen, Arne Nikolaisen, Espen Arntsberg (trener) og Kjell Arne Sætherbø (trener).
RYDDER OPP: Det ble en knalltøff batalje for Frøyas 16-årslag mot Tiller, men de blå rodde seieren i land. Her er det Arne Nyhus Reppe (fra venstre), Sander Reppe Nilsen, Håvard Strømøy, Sarah Schønningsen og Emil Fredagsvik som kriger som helter i forsvar.
TØFF MOTSTAND: 14-åringene til Hitra har hatt tøffe kamper i innledningen. Her er det Nedas Bliudzius som kjemper mot motstandere fra svenske Bälinge.