Bachke og co tredobler lagerkapasiteten på Kysthavna.

Bachke og co har i en mannsalder hatt fryselager i Hestvika, der de inntil videre har fire fast ansatte. I flere år har de planlagt å bygge fryselager på Kysthavna, der de har kjøpt ni mål med tomt. Daglig leder Frode Arnesen forteller at de nå er godt i gang.

- Nå skjer det ting. Byggingen begynte i juni, og nå står cellene til fryselageret på 2000 kvadrat oppe. I tillegg skal det bygges et tørrlager på 2000 kvadrat. Ved siden av lagrene kommer det ekspedisjonshall, administrasjonsbygg , verksted og maskinrom, forteller Frode Arnesen.

Mer frysevarer på kjøl

Lagerkapasiteten mangedobles i forhold til terminalen i Hestvika.

- Vi utvider lagerkapasiteten for å kunne ta i mot større mengder fryselast på Hitra og Frøya, både laks og andre produkter. Det vil også bidra til at en del frysevarer kan gå over til kjøl, men en god del av frysevarene vil fortsatt gå på bil. Det er 6.000 palleplasser på mobile reoler, en tredobling fra i dag. Og lagringen blir mye mer effektiv når man kan flytte hele vogner med paller, forklarer Arnesen.

Faser ut i Hestvika

- Hva skjer med terminalen på Hestvika nå?

- Det er full drift i Hestvika, men på sikt vil nok lageret på Kysthavna ta over. Det har sammenheng med Lerøys utbyggingsplaner på Jøstenøya. Vil vil opprettholde lageret så lenge de er i Hestvika. Når de flytter til Jøstenøya er vi der allerede, sier Arnesen.

Lagrene vil være drift over nyåret.

- Vi har overtagelse i midten av januar, etter en ganske lang testperiode på frysemaskineriet og de mobile reolene.