Andreas Hammernes Johansen fra Fillan debuterte nylig som deltaker i et offisielt løp i vannscooter. Det skjedde under NM-runden som ble arrangert ved Fagernes i Oppland. Her fikk 17-åringen kjenne på nivået og kreftene i rundbane-løypa.

- Jeg var veldig nervøs. Men etter noen treningsrunder, så roa nervene seg og jeg fikk kjørt bra, forteller hitterværingen. Han falt riktignok av scooteren underveis i løpet. Det forklarer han med feilnavigering.

- Jeg la med litt feil bak en annen løper under en U-sving, så kom en bølge og jeg ramla av.

SE VIDEO FRA RACET ØVERST I ARTIKKELEN

Andreas Hammernes Johansen kom hjem fra Fagernes med pokal for tredjeplassering, men "breier" seg ikke med pokalen, da det bare var tre delakere i hans klasse. Han er heller opptatt av å fortelle hvor gøy det er å kjøre vannscooter og forhåpentlig få med flere i denne sporten.

- Det er kjempeartig. Jeg trener mest når jeg er hjemme hos ham, sier Andreas og peker bort på onkel og mangeårig kjører, Christian Hammernes. Han forteller at det kjøres vannscooter-konkurranser i mange klasser, som bestemmes av alder og motorstørrelse. I runabout eller sittescooter, som Andreas kjørte i, deles kjørerne inn etter ferdighetsnivå, størrelse på scooter og motortrimming. Neste løp for Andreas blir i Bergen i september, det blir siste runde for i år.

- Det kjøres konkurranser fra fylte 5 år, forteller Christian Hammernes. Han har en liten treningsbane med bøyer ved Byneset, og sier han håper å få satt opp et løp i Trondheim til høsten. Men allerede denne uka håper han å få vekket interessen for vannscooter blant øyværinger. Under SommerFillan kommer Trondheim vannscooterutleie utover med scootere.

- Vi vet jo at det er en del vannscootere her ute. Hvis noen har en vannscooter i garasjen og har lyst til å bli med å kjøre, så ta kontakt. Det blir litt annerledes enn å kjøre alene, sier han.

Skjermdump fra videoen