Frøya Turlag tilbyr fellestur med turleder Martin Sæther opp på fjellet Storskrymten den første lørdagen i august. Dette er en krevende tur, gradert svart etter merkehåndboka.

- Det betyr at dette er en tur for folk som er godt trente og som har god utholdenhet. Hvor krevende en tur er, bestemmes blant annet av antall høydemeter, stigningen, og lengde på turen, forteller turlaget.

Storskrymten er grensefjellet mellom Sør-Trøndelag (Oppdal), Møre og Romsdal (Sunndal) og Oppland (Lesja). Det er samtidig det høyeste punktet i Sør-Trøndelag fylke samt kommunene Oppdal og Sunndal.

- Fjellet kommer litt «i skyggen» av de mer kjente toppene i Snøhetta- og Svånåtindmassivet, men byr på en fantastisk utsikt på godværsdager. Foruten 2000-meterstoppene på Dovrefjell kan man betrakte Trollheimen i nord/nordvest, Sunndals- og Tafjordfjella i vest, Reinheimen i sørvest og langt mot sør de nordlige delene i Jotunheimen, forteller turlaget i invitasjonen.

Turlaget planegger dagstur. Turen er 37 km tur-retur, så turlederen planlegger tidlig oppstart, rundt kl sju, halv åtte, om morgenen. Det planlegges en tur der det legges inn godt med pauser, slik at alle kan få en god opplevelse både av turen og utsikten.

- Turen er åpen for alle øyværinger med kjente, også hitterværinger. Du trenger ikke være medlem av turlagene for å bli med. Turdeltakerne må organisere seg før oppmøtet selv, men turleder og turlagslederen kan hjelpe til med å samsnakke deltakerne om det er ønskelig, forteller Frøya turlag.

Storskrymten er en av 24 topper som inngår i Trondhjems Turistforening sitt turkonsept OPP24. Her går man til det høyeste punktet i alle de 25 sørtrønderske kommunene, og logger seg inn digitalt.

- Til nå er det 50 personer som har fullført alle toppene, og blant dem finner vi også øyværinger. Det er allerede over 1600 personer som har startet å samle turmål i OPP24, og Storskrymten kan notere seg for 137 besøk. Til sammenligning har Mørkdalstuva logget 386 besøk og Besselvassheia 542 besøk, forteller Frøya turlag.