Planene for en helhetlig idrettspark på Sistranda har hatt sin første politiske behandling. Da Frøya formannskap drøftet saken sist tirsdag, skjedde det uten at politikerne plukket bort noe fra de ambisiøse og innholdsrike planene. En full realisering kan bety investeringer på over 100 millioner kroner. Men flere politikere var tydelige på at et slikt løft ikke kan bli et rent kommunalt anliggende.

- Det er viktig at dette ikke blir en rent kommunalt prosjekt. Det klarer vi ikke, sa Arvid Hammernes (V).

Det ble vist til å få ut maksimalt med spillemidler, samtidig som lokalt næringsliv også blir med og investerer. Videre mente politikerne at idrettslagene må være med i drifta på samme måte som de i dag driver idretten på Frøya, og at man må styre unna å bygge opp et kommunalt driftskonsept rundt en helhetlig idrettspark.

- Vi ser hvordan idretten i dag drives på Frøya. Det legges ned en enorm dugnadsinnsats. Kommunen skal ikke ta over for den, sa ordfører Berit Flåmo.

Vil se til Knyken

Hun foreslo at man så snart som mulig må få på plass en prosjektorganisasjon der alle parter er representert, og idrettsrådet har en sentral rolle. Og hun mente man må se til utbyggingen av skisenteret Knyken i Orkdal for hvordan de har organisert arbeidet.

Politikerne var også enige om at av de ulike underprosjektene, så må det som berører eksisterende idrettshall prioriteres først. Det vil si bygging av basishall (turnhall), delvis ombygging av eksisterende hall, og eventuell utbygging av lokaler til det private treningstudioet Maxtrim, som har signalisert at de vurderer en samlokalisering med den øvrige idretten.

Formannskapet ber om at et utbyggingsforslag legges fram innen utgangen av januar 2015.

Hvor stor fotballhall?

Det er utredet flere alternativer for Golan, hvor det er aktuelt å bygge fotballhall. Om dette blir en mindre 7-hall, eller hall for en fullskala fotballbane, skal drøftes videre med blant annet næringslivet. Det kan virke opplagt at en storhall neppe blir aktuelt uten solide private investeringer. Politikerne setter frist til 1. april med å få utredet dette.